Αντιφασιστική συγκέντρωση από την ΕΛΜΕ Χανίων

αντιφασιστική-συγκέντρωση-από-την-ελ-0

Συγκέντρωση ενάντια στο φασισμό, εθνικισμό, πόλεμο και ρατσισμό, διοργανώνει η ΕΛΜΕ Χανίων, σήμερα  Πέμπτη 29/11 στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αγοράς.

Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρει:

«Αυτές τις ημέρες, τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν μπει στο στόχαστρο εθνικιστικών και ακροδεξιών κύκλων. Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τις γιορτές του Πολυτεχνείου και την απόπειρα στοχοποίησης και εκφοβισμού των καθηγητών και των μαθητών που συμμετείχαν και τώρα εκδηλώνεται με πρόσχημα το μακεδονικό ζήτημα, την υπόθεση Κατσίφα κ.α. Αφού η πρώτη απόπειρά τους απέτυχε, επιδίδονται τώρα σε μια άνευ προηγουμένου πατριδοκαπηλεία και προσπαθούν να σπείρουν στη νεολαία ακραίες αλυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις. Χρησιμοποιούν καλέσματα σε καταλήψεις σχολείων στις 29/11 μέσω διαδικτυακών μέσων, ανάρτηση πανομοιότυπων πανό και αναγραφή συνθημάτων με φασιστικά σύμβολα (μαιάνδρους και κέλτικους σταυρούς) κ.α.

Την ίδια στιγμή στοχοποιούν προσωπικά καθηγητές/τριες και ολόκληρες ΕΛΜΕ (π.χ. Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης) που αντιστέκονται σε αυτή τους την προσπάθεια, καλώντας σε «διαπόμπευση» και σε άσκηση σωματικής βίας προς παραδειγματισμό. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι δρουν η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, φασιστικές ομάδες, όπως η νεοναζιστική ΕΣΑ, εθνικιστές και άλλοι ακροδεξιοί παράγοντες. Η ΓΣ καταγγέλει τα παραπάνω περιστατικά και δηλώνει απερίφραστα ότι θα φράξει το δρόμο σε όσους επιχειρούν να μεταφέρουν εντός των σχολείων το φόβο και τις εγκληματικές πρακτικές τους.

Η επίθεση του φασισμού στη νεολαία δεν είναι τυχαία. Επιδιώκουν να ακυρώσουν την αγωνιστική ριζοσπαστικοποίησή της. Να νομιμοποιηθούν στη συνείδησή της αποπροσανατολίζοντας την από τις πραγματικές αιτίες της εξαθλίωσης και της ανεργίας σήμερα. Για τα προβλήματα, λένε, δεν φταίνε οι εκπρόσωποι της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας, αλλά ο «δίπλα», ο «άλλος», ο γειτονικός λαός, «η δημοκρατία». Αντί για την προώθηση των ιδεών για τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, για τη συνεργασία για το κοινό συμφέρον απέναντι στα γεράκια του ιμπεριαλισμού, του ΝΑΤΟ και των μεγάλων πολυεθνικών μονοπωλίων, καλλιεργούν το μίσος και τον πόλεμο μεταξύ των φτωχών. Ταυτόχρονα επιδιώκεται το ξέπλυμα της ΧΑ ενόψει και των καταιγιστικών εξελίξεων σε βάρος της, στη δίκη της σαν εγκληματικής οργάνωσης.

Η διαρκής λιτότητα, η φτώχεια και το χτύπημα μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, οι πολιτικές της ΕΕ και των μνημονίων, το νέο «ανήκομεν εις τη Δύση» με υπόκλιση στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που υπηρετούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι το καλύτερο λίπασμα στο έδαφος του εθνικισμού.

Είναι χρέος του κόσμου της εκπαίδευσης να υπερασπιστεί το σχολείο και τη νέα γενιά από το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού σύμφωνα με τις καταστατικές αρχές της Ομοσπονδίας και την ουσία του εκπαιδευτικού έργου. Να μη γίνουν οι μαθητές μας υλικό για να ξεπλυθούν πολιτικά οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα. Να μην επιτρέψουμε η πατριδοκαπηλία και η εθνικιστική τύφλωση να σπείρουν το διαιρετικό μίσος ανάμεσα στους μαθητές μας. Να πούμε καθαρά ότι το πρόγραμμα του φασισμού έχει οδηγήσει στις καταστροφές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα πεινασμένα παιδιά της Κατοχής, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, τα καμένα χωριά από τους Γερμανούς.

Να υπερασπιστούμε τη ζωή, την απαίτηση για μόρφωση, δουλειά, ελευθερία, ειρήνη και αλληλεγγύη με τους λαούς. Στους αγώνες για όλα αυτά θα τσακίσουμε το φασισμό και τις επιδιώξεις του.

Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα, πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και συλλογικότητες της πόλης σε συγκέντρωση ενάντια στο φασισμό, εθνικισμό, πόλεμο και ρατσισμό, την Πέμπτη 29/11 18:00 Πλατεία αγοράς»

zarpanews.gr

One thought on “Αντιφασιστική συγκέντρωση από την ΕΛΜΕ Χανίων

  1. μονο εναντιον του φασισμου ;;; πολυ περιεργο, εναντιον του απεχθεστατου ακραιου φασισμου, του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ……δεν θα γινουν εκδηλωσεις ;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook