Αντιεξουσιαστές έξω από την Αγροτική φυλακή των Χανίων – Απίστευτο περιστατικό στη αλλαγή του χρόνου | Photos

αντιεξουσιαστές-έξω-από-την-αγροτική-976192

Απίστευτο περιστατικό στις Αγροτικές φυλακές των Χανίων προχθές Τρίτη, λίγο πριν την έλευση της νέας χρονιάς.

Ομάδα αντιεξουσιαστών, 40-50 ατόμων σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, βρέθηκαν έξω από το κατάστημα κράτησης άναψαν φωτιές, κρέμασαν πανό και για αρκετή ώρα φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης υπέρ των κρατουμένων ενώ πέταξαν και κροτίδες.

Μάλιστα έφθασαν μέχρι την είσοδο της φυλακής όπου έγραψαν με σπρέι όπως άλλωστε φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το zarpanews.gr, το γνωστό «Α» του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το όλο διάστημα που παρέμεινε η ομάδα των αντιεξουσιαστών έξω από το κατάστημα κράτησης και παρόλο που ενημερώθηκαν οι αρχές για το συμβάν από τους περίοικους, εντούτοις αστυνομική δύναμη δεν εμφανίστηκε.

Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Όπως αναφέρεται και στην γνωστή σελίδα indymedia.org, στο διαδίκτυο, του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα καταστήματα κράτησης της χώρας.

Σημειώνεται σχετικά πως  «με συνθήματα, βεγγαλικά και καπνογόνα δηλώσαμε για ακόμα μία φορά, πώς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα σε αυτούς που βιώνουν απο πρώτο χέρι την μικροαστική υποκρισία και την εκδικητικότητα της αστικής δικαιοσύνης. Δίπλα στους καταπιεσμένους και τους απόκληρους αυτού του κόσμου. Οι φυλακές δεν είναι τίποτα άλλο από το μαστίγιο στα χέρια του κράτους απέναντι σε οτιδήποτε αμφισβητεί την κυριαρχία του. Η αστική δικαιοσύνη τους είναι ταξική και αυτό επιβεβαιώνεται συνεχώς από τους αριθμούς και την ταυτότητα των κρατουμένων. Η νομιμότητα που επικαλούνται είναι μια πλάνη ώστε να διαχειρίζεται μέσω του φόβου τις κοινωνικές αντιστάσεις και να επιβάλει το κρατικό μονοπώλιο της βίας, την ίδια ώρα που οι εκάστοτε διαπλεκόμενοι της εξουσίας την βγάζουν λάδι. Όσο υπάρχουνε φυλακές και φυλακισμένοι κανείς δεν είναι ελεύθερος.»

Zarpanews.gr

6 thoughts on “Αντιεξουσιαστές έξω από την Αγροτική φυλακή των Χανίων – Απίστευτο περιστατικό στη αλλαγή του χρόνου | Photos

  1. Αστυνομική δύναμη δεν εμφανίστηκε….Μα πως;;;Ο Κυριάκος αύξησε τους Δημοσίους Υπαλλήλους κατά 1500 άτομα! Κάποια στιγμή θα πρέπει να σκεφτούμε τα χρήματα του ελληνικού λαού που πάνε

  2. Ειναι μια συμβολική κινηση και πηγαίνουν για την αλλαγη του χρόνου. Δεν ξερω που βρίσκεται το »απίστευτο». Επίσης οι αστυνομικοί ξέρουν πολυ καλυτερα απο εσας τις συνθηκες και προφανώς γνωρίζουν οτι είναι συμβολικη κίνηση.

  3. Κάνανε κατι παράνομο κι έπρεπε να πάει η αστυνομία;
    Το να εκφράζεις αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους απόκληρους είναι παράνομο;
    Μπράβο στους ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.
    Αυτές οι εκδηλώσεις συμπαράστασης εξάλλου γίνονται σε πολλές χώρες του κόσμου την παραμονή πρωτοχρονιάς

  4. Αυτο σημαίνει αλληλεγγυη και ανθρωπιά! Αντι ο κόσμος να κλείνεται σπιτι του και οι αρχες καθε τοπου να στηνουν τεραστιες φιεστιες σε αγορες και πλατειες ας πανε σε κάποιο ιδρυμα με αρρωστα παιδια, με ηλικωμενους,σε καποιο νοσοκομείο. Υπάρχουν καποιοι άνθρωποι που με απλες κινήσεις μπορούμε να τους δώσουμε τεραστια δύναμη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook