Αντιδρούν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης στο αίτημα Κεραμέως για εισαγγελική παρέμβαση

αντιδρούν-οι-φοιτητές-του-πολυτεχνεί-1130737

Την αντίδραση των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, προκάλεσε η χθεσινή αναφορά της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στον Εισαγγελέα Χανίων με την οποία ζητά την παρέμβασή του προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που έλαβαν χώρα εντός του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά τη διάρκεια του περιστατικού με τον εγκλεισμό του κοσμήτορα από ομάδα φοιτητών.

Οι φοιτητές  καταγγέλλουν «μεθοδεύσεις της υπουργού και την όξυνση της καταστολής» και προχωρούν σε κινητοποιήσεις την Τετάρτη 3/11 στις 12:00  στην πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης και την Πέμπτη 4/11 στις 19:00 συμμετέχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο μαζί με τους εργαζόμενους στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

Σε επιστολή του ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης αναφέρει: «Η κατάπτυστη επιστολή της υπουργού παιδείας Κεραμέως που ζητά εισαγγελική παρέμβαση στο Πολυτεχνείο Κρήτης 15 μέρες μετά (!) την τοποθέτηση της κοσμητείας για τα συγκεκριμένα γεγονότα, επιβεβαιώνει ότι ο λόγος που η κυβέρνηση συνεχίζει και επιλέγει να συντηρεί μια βολική για εκείνη συζήτηση είναι γιατί από την αρχή της χρονιάς ξετυλίγει ένα ύπουλο σχέδιο για εφαρμογή του νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη, ο οποίος καταδικάστηκε μαζικά και κατηγορηματικά από τους φοιτητές σε όλη τη χώρα και που για αυτό έχει “μείνει στα χαρτιά”.

Τι αλήθεια εξυπηρετεί η διατήρηση στην επικαιρότητα ενός ζητήματος, για το οποίο έχει αποκαλυφθεί η αλήθεια και με την παρέμβαση των φοιτητικών συλλόγων δεν πέρασε η πρόθεση πειθαρχικής ποινής στους φοιτητές;!

Τι εξυπηρετεί η προβολή επιμέρους περιθωριακών πλευρών των γεγονότων και όχι η αληθινή που λέει ότι με πρόφαση μια «χειρόγραφη αφίσα που κολλήθηκε με σελοτέιπ» (!) φτάσαμε να μιλάμε για την ανάγκη εφαρμογής του νόμου για την Πανεπιστημιακή αστυνομία;!

Είναι εξόφθαλμο ότι η κυβέρνηση μαζί με τους υποστηρικτές της φτιάχνουν αφορμές και αιτίες για να προχωρήσουν την εφαρμογή του νόμου.

Η «άφαντη» για τα προβλήματα του πολυτεχνείου Κρήτης υπουργός κ Κεραμέως εμφανίστηκε με μια επιστολή που απευθύνεται στον εισαγγελέα…!

Δεν την είδαμε όμως να εμφανίζεται ούτε για μια απάντηση για τα δεκάδες αιτήματα που καταθέσαν οι ΦΣ και που αφορούν το πραγματικό έγκλημα που συντελείται για τις σπουδές μας: όπως για τους κοντά 100 φοιτητές που μένουν εκτός εστιών παρότι το έχουν ανάγκη, για την ασφυκτική κατάσταση στα λεωφορεία, στις αίθουσες των μαθημάτων και τις τεράστιες ουρές στη λέσχη σίτισης, την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν κρούσματα σε σχολές και δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο ιός ενώ το ιατρείο του Πολυτεχνείου δεν λειτουργεί. Δεν λέει τίποτα για τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση, για τις ελλείψεις καθηγητών και εργαστηριακού προσωπικού στο ίδρυμα, που έχουν σαν αποτέλεσμα ακόμα και τη συγχώνευση μαθημάτων, ενώ την ίδια ώρα που μέσα από αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών δημιουργήθηκε στα Χανιά η πρώτη σχολή με «διπλό πτυχίο», που οδηγεί σε περεταίρω κατηγοριοποίηση των αποφοίτων. Αυτό είναι το «σύγχρονο» πανεπιστήμιο που θέλετε να «προστατέψετε»;! ή τις μπίζνες που κανονίζονται και ενισχύονται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ όπως αποκαλύφθηκε και από το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Πολυτεχνείου που δεν «χωράει» όπως φαίνεται τις ανάγκες των φοιτητών.

Για αυτό ακριβώς δεν ανεχόμαστε να μην έχουμε φωνή, να μην παίρνουμε απαντήσεις στις διεκδικήσεις μας, και την ίδια ώρα να ποινικοποιείται η δράση μας.

Να παρθεί πίσω το κάλεσμα για εισαγγελική παρέμβαση»

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική Κίνηση Σπουδαστών  στο Πολυτεχνείο Κρήτης ζητά:

«Το υπουργείο Παιδείας να σταματήσει την τρομοκράτηση και την καταστολή των φοιτητών και να ασχοληθεί με τα εκρηκτικά προβλήματα στις σχολές!

και αναφέρει σχετικά:

«Η «άφαντη» για τα προβλήματα του πολυτεχνείου Κρήτης υπουργός κ Κεραμέως εμφανίστηκε με μια επιστολή που απευθύνεται στον εισαγγελέα…!

Δεν την είδαμε όμως να εμφανίζεται ούτε για μια απάντηση για τα δεκάδες αιτήματα που καταθέσαν οι ΦΣ και που αφορούν το πραγματικό έγκλημα που συντελείτε για τις σπουδές μας: όπως για τους κοντά 100 φοιτητές που μένουν εκτός εστιών παρότι το έχουν ανάγκη, για την ασφυκτική κατάσταση στα λεωφορεία, στις αίθουσες των μαθημάτων και τις τεράστιες ουρές στη λέσχη σίτισης, την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν κρούσματα σε σχολές και δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο ιός ενώ το ιατρείο του Πολυτεχνείου δεν λειτουργεί.

Δεν λέει τίποτα για τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση, για τις ελλείψεις καθηγητών και εργαστηριακού προσωπικού στο ίδρυμα, που έχουν σαν αποτέλεσμα ακόμα και τη συγχώνευση μαθημάτων, ενώ την ίδια ώρα που μέσα από αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών δημιουργήθηκε στα Χανιά η πρώτη σχολή με «διπλό πτυχίο», που οδηγεί σε περεταίρω κατηγοριοποίηση των αποφοίτων. Αυτό είναι το «σύγχρονο» πανεπιστήμιο που θέλετε να «προστατέψετε»;! ή τις μπίζνες που κανονίζονται και ενισχύονται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ όπως αποκαλύφθηκε και από το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Πολυτεχνείου που δεν «χωράει» όπως φαίνεται τις ανάγκες των φοιτητών».

zarpaenews.gr

One thought on “Αντιδρούν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης στο αίτημα Κεραμέως για εισαγγελική παρέμβαση

  1. Ουτε στη Χουντα αυτα… Εισαγγελεις να παρεμβουν για τον γιατρο που ετρωγε σε τραπεζωμα φαρμακευτικης; Υπαρχει;
    Εισαγγελεις να παρεμβουν στις ιδεες των κυβερνωντων να μην μπαινουν οι ανεμβολιαστοι σε τραπεζες κτλ; Στις απευθειας αναθεσεις που εκανε η κυβερνησαρα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook