Σε στάση εργασίας σήμερα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χανίων – Για ποιο λόγο αντιδρούν

σε-στάση-εργασίας-σήμερα-οι-εργαζόμεν-1678240

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Χανίων όσον αφορά τον καθορισμό του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας καθώς πολλές από τις ειδικότητες έχουν υποβαθμιστεί σε κατηγορία, ενώ άλλες έχουν μείνει εκτός.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν πως ο καθορισμός έχει γίνει με «αντιεπιστημονικό τρόπο», καλώντας παράλληλα σε στάση εργασίας την Πέμπτη 8 Ιουνίου στην πύλη του νοσοκομείου Χανίων

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Έντονη αγανάκτηση έχει προκαλέσει σε όλους μας ο καθορισμός του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας, καθώς έγινε με αντιεπιστημονικό τρόπο, με αποτέλεσμα μια σειρά επαγγελμάτων να υποβαθμίζονται σε χαμηλότερες κατηγορίες έκθεσης σε επαγγελματικούς κινδύνους, ενώ άλλες ειδικότητες να μένουν εκτός όπως Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Διοικητικοί, Εργαζόμενοι στην Πληροφορική, Τεχνικοί κλπ.

Έγινε υποβίβαση από Α στην Β και Γ κατηγορία στις Μαίες, Τραυματιοφορείς, Επισκέπτες Υγείας, Εργαζόμενους στην καθαριότητα, Παραϊατρικό Προσωπικό.

Κοροϊδία απέναντι στους Εργαζόμενους που έχουν δώσει αγώνες μέσα στα Νοσοκομεία και προσπάθεια διχασμού τους δημιουργώντας πολλών ταχυτήτων Υγειονομικούς που υπόκεινται στον ίδιο κίνδυνο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Την ένταξη όλων των Υγειονομικών στα ΒΑΕ και τον Διπλασιασμό και Επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος σε όλους ανεξαιρέτως.

Την Πέμπτη 08/06/23 και ώρα 11.00 -13.00 ο Σύλλογος Εργαζομένων θα πραγματοποιήσει 2ωρη Στάση Εργασίας στην Πύλη του Νοσοκομείου για να διαμαρτυρηθούμε για αυτήν την κοροϊδία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook