Αντιδρούν οι διανομείς στα Χανιά: “Να απαγορευτεί άμεσα η διανομή με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες”

Σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κινούνται τα Χανιά, ενώ γίνεται πρόβλεψη ακόμα και για χιονόπτωση και παγετό.

Οι εργαζόμενοι διανομείς με μηχανάκι, θα βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς, καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση όπου να αντιμετωπίζει αυτό το σοβαρό ζήτημα με ευθύνη του υπουργείου και της κυβέρνησης, όπως απαιτούν συνεχώς οι διανομείς μέσα από τα σωματεία και τις κινητοποιήσεις τους.

To Σωματείο Διανομέων νομού Χανίων αναφέρει πως όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις εστίασης στα Χανιά και οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες φαγητού δεν μπορούν να συνεχίσουν κανονικά και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση τη διανομή, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς , οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Πριν λίγες μέρες θρηνήσαμε για άλλη μια φορά ένα συνάδελφο μας. Ακόμα και στην πόλη μας τον τελευταίο καιρό τα εργατικά και σοβαρά εργατικά ατυχήματα είναι πολλά. Πριν σακατευτούν ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι διανομείς απαιτούμε από το υπουργείο εργασίας και τους εργοδότες να πάρουν άμεσα μέτρα μπροστά στις ακραίες καιρικές συνθήκες» αναφέρουν οι ίδιοι.

Το Σωματείο Εργαζομένων Ν. Χανίων απαιτεί:

  • Άμεσα με νέα οδηγία αντίστοιχη της προηγούμενης , το υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες, χωρίς απώλεια του ημερομισθίου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής άδειας.
  • Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφαλείας.
  • Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ.
  • Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας από την εργοδοσία.

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧανιά | Κλείνει για 15 μέρες καφέ μπαρ επειδή είχε μουσική – Οι παραβάσεις σε όλη την Κρήτη
Επόμενο άρθροΧανιά | Κλείνουν σχολεία στην Κίσαμο λόγω κακοκαιρίας

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν θέλετε να μην σκοτωνεστε,να τηρείται τον κοκ.Αντε πια,δεν σας βλέπουμε πως οδηγατε και πως συμπεριφερεστε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ