Αντιδρούν οι Χανιώτες συνταξιούχοι: «Μας δίνουν ψίχουλα – Προπαγάνδιζαν και προπαγανδίζουν»

Αντιδρούν οι συνταξιούχοι στα Χανιά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, απαιτούν να δοθεί το 7,75% στο σύνολο των συντάξεων, και πως το 2022 δεν πήραν καμία αύξηση.

Αναλυτικά:

“Τα τελευταία 13 χρόνια χρόνια πήραν απο τους συνταξιούχους πάνω απο 100 δις ευρώ και μας δίνουν ψίχουλα απο 1/1/2023 σε ένα μόνο αριθμό συνταξιούχων.

Προπαγάνδιζαν και προπαγανδίζουν ότι θα πάρουμε δυο ή τρεις ή και τέσσερις αυξήσεις. Ντροπή τους. Μας έχουν οδηγήσει στη φτωχοποιηση με τις μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων,την κατάργηση του ΕΚΑΣ ,την γενικότερη πολιτική λιτότητας.

Το 2022 ο πληθωρισμός ήταν 9,9%,ο ανεπίσημος. Πολύ παραπάνω από το 7,75%που δίνει η κυβέρνηση σε μια μερίδα συνταξιούχων που δεν καλύπτει ούτε τον επίσημο πληθωρισμό .

Έτσι λοιπόν συνεχίζεται η μείωση της αγοραστικής μας δύναμης.

Οι συνταξιούχοι το 2022 δεν πήραν καμία αύξηση.

Οι παλαιοί συνταξιούχοι που έχουν προσωπικη διαφορά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα δουν αύξηση. Οι μετά το 2016 νέοι συνταξιούχοι θα πάρουν ολη την αύξηση αλλά και πάλι θα είναι μικρότερη από τις παλιές συντάξεις του πριν 2016.

Οι αυξήσεις βέβαια αφορούν μόνο τις κύριες συντάξεις.

Μας είπαν ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Ωραία ας καταργήσουν τούς μνημονιακους νόμους που αφορούν τις περικοπές των συντάξεων. Κουβέντα όμως δεν γίνεται από τους κυβερνώντες, πρώην και νυν.

Απαιτούμε το 7,75% να δωθεί στο σύνολο των συντάξεων, κύριες και επικουρικές σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς προϋποθέσεις.

Οχι άλλες αυταπάτες απο τους επίδοξους σωτήρες.

Δεν κάνουμε πίσω και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε όλα όσα μας πήραν.”

zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όταν θα πάτε να ψηφίσετε να θυμάστε ποιοι σας έκαναν περικοπές όλα αυτά τα χρόνια και ποιοι σας έταξαν αυξήσεις που δεν είδατε…

  2. Είμαι και εγώ ένας που με προσωπική διαφορά 400€ δεν θα δω ποτέ αύξηση. Οι συριζαίοι συνάδελφοι των Χανίων ούτε κουβέντα για το ποιός φταίει. Ο τρισκατάρατος νόμος Κατρούγκαλου φταίει. Και ο Μητσοτάκης φταίει που δεν τον κατάργησε. Να σας ενημερώσω επί πλέον για κάτι που γνωρίζει ο Καθηγητής Μητρόπουλος.
    «Τα δύο πρώτα μνημόνια στοίχησαν στον Ελληνικό λαό 35 δις και μόνο ο Νόμος Κατρούγκαλου 75 δις. Τα 30 τα άφησε, λέει ο σύριζα, τα άφησε μαξιλάρι. Τα υπόλοιπα 45 δις που πήγαν;»
    Έ κύριε Κώστα που μας εφιστάς, με την ανάρτησή σου, την προσοχή στο τι θα ψηφίσουμε; Πάντως εσένα δεν θα σε ρωτήσουμε. Εσύ ψήφισε το κόμμα σου και μην προπαγανδίζεις για κάτι που δεν πείθει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ