Αντίδραση της κυβέρνησης για τις… νέες περιπέτειες του Oruc Reis: «Θα κάνουμε οτι χρειαστεί»

αντίδραση-της-κυβέρνησης-για-τις-νέε-1088469

Την έντονη αντίδραση της Αθήνας έχει προκαλέσει η νέα τουρκική Navtex ανοιχτά του Καστελλορίζου για σεισμικές έρευνες από το Oruc Reis.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε ερωτήσεις στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σημείωσε ότι μετά και τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, τόσο στα Βαρώσια όσο και με τη Navtex κοντά στο Καστελλόριζο η Τουρκία απέδειξε την αναξιοπιστία της.

Aναζητώντας το «χαμένο οπλοστάσιο» της Χ.Α. – Τι δείχνουν οι έρευνες

«Όσοι πίστεψαν ότι όσα έλεγε η Τουρκία το τελευταίο διάστημα διαψεύστηκαν . Μιλούσε για αποφυγή οποιαδήποτε προκλητικής ενέργειας στην Κύπρο και για συνέχιση της αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Και στα δύο ζητήματα η Τουρκία έκανε το αντίθετο» είπε για να προσθέσει ότι η Άγκυρα βρίσκεται απέναντι σε όλους τους ευρωπαίους σε μία απαράδεκτη κλιμάκωση.

Πρόσθεσε δε, ότι ο ο πρωθυπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλίες.

Τι θα γίνει με τις διερευνητικές επαφές

Αναφορικά με το θέμα των διερευνητικών επαφών και σε περίπτωση που δοθεί ημερομηνία από την Άγκυρα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι το πλαίσιο της στρατηγικής μας δεν αλλάζει.

«Αναμένεται από την Τουρκία να δούμε πως θα κινηθεί. Όμως έχουμε δύο γεγονότα για τα οποία θα δείτε τις αντιδράσεις μας τις επόμενες ημέρες».

Για το Oruc Reis

Ερωτηθείς σχετικά με τις κινήσεις του Oruc Reis και το πως θα αντιμετωπιστεί από την Αθήνα, τόνισε ότι θα γίνει ότι χρειαστεί.

Πηγή: tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook