Αντιδράσεις κατοίκων του Σταυρού για τα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΧ

αντιδράσεις-κατοίκων-του-σταυρού-για-1578108

Την εναντίωσή τους στην εγκατάσταση αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΧ στον Σταυρό Ακρωτηρίου, εξέφρασαν κάτοικοι της περιοχής με παρέμβασή τους στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος τόνισε πως η τωρινή κατάσταση κι όχι το αντλιοστάσιο, αποτελεί πρόβλημα για το περιβάλλον καθώς τα λύματα καταλήγουν στην θάλασσα ενώ η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ σημείωσε πως η συνολικότερη παρέμβαση για το αποχευτικό σύστημα στην περιοχή, η οποία θα συνδεθεί με τον βιολογικό, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Τρίτσης» με 11 εκ ευρώ.

Για «τραγικό λάθος» στην χωροθέτηση κάνει λόγο με σημερινή της ανακοίνωση η πρωτοβουλία κατοίκων, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να την ανατρέψουν.

Αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αφιλόξενο και επιθετικο, παρουσιάστηκε χθες 30//11/2022 σχεδόν στην πλειοψηφία του το δημοτικο συμβουλιο Χανίων αλλα και τα στελέχη της ΔΕΥΑΧ , προς τους εκπροσώπους της πρωτοβουλιας κατοικων Σταυρου, απλων καθημερινών πολιτων , που απλα προσηλθαμε με ευγενεια και στωικη υπομονη να ενημερωσουμε το σωμα του δημοτικού συμβουλιου και να εκφρασουμε την αγωνια μας ΜΟΝΟ για την παραλογη χωροθετηση του αντλιοστασιου λυματων Α44 — σχεδον 150μ2 στην πιο ομορφη και ανεγγιχτη Χανιωτικη παραλια. Μιλουσαμε επι 2+2 ΛΕΠΤΑ (…δυο ομιλητές.. ο χρονος που μας δοθηκε…) προσπαθώντας να αφυπνισουμε τα οικολογικα τους αντανακλαστικά για τις caretta – caretta την κοραλιοεγενη αμμο, αλλα και την ιστορικη τους μνημη για την πατριδα του Ζορμπα , το αρχαιο ενετικο λατομειο Ψαμολιθου, το απολιθωμενο δασος με τα σπανια ριζωματα κλπ, δυστυχως αυτό που ενεργοποιησαμε μετα από αγωνιωδη προσπαθεια ηταν μονο ο γελωτας και ο αστεισμος σχεδον της ολομελειας αφου ένα μελος του Δ.Σ αναφωνηθηκε ως caretta – caretta.

Θελουμε μεσα από αυτή την ανακοινωση να εκφρασουμε ειλικρινα τις ευχαριστιες μας για την ‘’ολιγολεπτη ευκαιρια’’ μου μας δόθηκε από το δημοτικο συμβουλιο Χανιων να χαιρετισουμε το κοινοφελες εργο για την τοπικη κοινωνια αλλα παραλληλα να εκφρασουμε την παγια και αντιθετη τοποθέτηση μας σε αυτό το οικολογικο εγκλημα Α44.

Εκφραζουμε την βαθια λυπη μας γιατι δεν καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε τα οικολογικά αντανακλαστικα αλλα και την ιστορικη μνημη σχεδον της ολομελειας του δημοτικου συμβουλιου Χανιων.»

zarpanews.gr

One thought on “Αντιδράσεις κατοίκων του Σταυρού για τα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΧ

  1. Τα οικολογικά αντανακλαστικά δεν θίγονται με τα λύματα που βγαίνουν μέσα από την κοραλλιογενή άμμο στη θάλασσα; Εκεί είναι αγοαρασμενα η καταπατημένα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook