Αντιδράσεις για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Καψωμένου και Τσιγκουνάκη στο 1οΓΕΛ και στο 5ο Γυμνάσιο Χανίων

αντιδράσεις-για-τις-κυκλοφοριακές-ρυ-625621

Σε οδούς υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου οχημάτων (είσοδος- έξοδος 3 υπόγειων  γκαράζ ), μετατρέπει τις οδούς Καψωμένου και Τσιγκουνάκη σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, απόφαση του δήμου Χανίων με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών/τριών 1ου ΓΕΛ και του  5ου Γυμνασίου Χανίων

Για το λόγο αυτό από την ΕΛΜΕ προγραμματίζονται δράσεις διαμαρτυρίας την Τρίτη 8 Ιουνίου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ:

«Οι οδοί Καψωμένου και Τσιγκουνάκη χρησιμοποιούνται, από την λειτουργία των σχολείων μέχρι σήμερα, σχεδόν αποκλειστικά από τους 650 μαθητές/τριες , τους  80 εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των δυο σχολείων .

Η δρομολογούμενη μετατροπή τους από το Δήμο Χανίων,  σε οδούς θα θέσει σε τεράστιο κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών/τριών και  θα υποβαθμίσει τη λειτουργία των δυο σχολείων, εξαιτίας της ηχορρύπανσης, της ατμοσφαιρικής και αισθητικής  ρύπανσης  που θα προκαλέσει.

Ως ΕΛΜΕ Χανίων,  η δρομολογούμενη αυτή μετατροπή μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και θα κάνουμε ότι χρειάζεται για την αποτρέψουμε.

  • Οι δράσεις που θα πραγματοποιήσει η σχολική κοινότητα του συγκροτήματος την Τρίτης 1/6 έχουν την αμέριστη στήριξή μας και
  • θα συνεχίσουμε με πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στο Δήμο Χανίων την επόμενη Τρίτη 8/6 στις 12 το μεσημέρι και στάση εργασίας 11-2.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook