Αντιδράσεις για τις καταγγελίες Μιωνή για Παππά – Παπαγγελόπουλο | Video

αντιδράσεις-για-τις-καταγγελίες-μιων-1061994

Για το ηχητικό ντοκουμέντο του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Ο κ. Παππάς φέρεται να παραδέχεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου και ότι «κάποιοι φέρεται να βγάζουν πολλά λεφτά»», δήλωσε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών (briefing).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «επιβεβαιώνεται η από 26/02/2020 δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα

Live | Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Gepostet von Ελληνική Κυβέρνηση am Montag, 22. Juni 2020

Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή, δύο υπουργοί συζητούσαν με επιχειρηματία για εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις. Κορυφαίοι υπουργοί, δηλαδή, συζητούσαν για υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της δικαιοσύνης».

«Ο Νίκος Παππάς ζήτησε από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου να βγει να μιλήσει εναντίον της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόβσκι, σύζυγο του κ. Μητσοτάκη, τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινού πρωθυπουργού», συνέχισε ο Στέλιος Πέτσας.

«Αν όσα περιγράφονται σε αυτή την ανακοίνωση και στο σχετικό υλικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνής είναι πραγματικά, τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους.

Φαίνεται μάλιστα ότι ο τότε Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του τότε Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους», είπε και τόνισε ότι, «πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών, το θεμέλιο της Δημοκρατίας μας.

Αδιανόητη για την περίοδο της Μεταπολίτευσης».

Και κατέληξε λέγοντας πως «κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν για να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά για να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους «αρμούς της εξουσίας», όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας.

Και ο κ. Παππάς, πρώην Υπουργός Επικρατείας, φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτού του παρακράτους»

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει σήμερα», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αντίγραφο της συνομιλίας του με τον Νίκο Παππά που ο ίδιος κατέγραψε στις 21 Μαίου 2016, στην οποία σύμφωνα με τον ίδιο ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «έχει δική του ατζέντα» κι ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και μάλιστα, «πολλά λεφτά», κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.

Στην επιστολή αυτή υποστηρίζεται ακόμη, πως επειδή αρνήθηκε να υποκύψει στον εκβιασμό του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, υπέστη αντίποινα. Προς επίρρωση των ισχυρισμών του παραθέτει μάλιστα, συγκεκριμένες ημερομηνίες, κατά τις οποίες ξεκίνησαν οι διώξεις εναντίον του.

«Θεωρώ, όμως, υποχρέωσή μου να συμβάλλω, με όλες μου τις δυνάμεις, στην τιμωρία των υπευθύνων, ώστε να ξεριζωθεί οριστικά αυτό το παραδικαστικό καρκίνωμα», καταλήγει στην επιστολή του ο Σάμπυ Μιωνής.

Πηγή: Newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook