Αντιδράσεις για την κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου

αντιδράσεις-για-την-κατάληψη-του-δημο-1572297

Παρέμβαση κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων με αφορμή την κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου και στέκεται στο πλάι των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών. Επίσης καλεί την Πολιτεία να πράξει το καθήκον της και να στελεχώσει τόσο το Δημοτικό Σχολείο  Κολυμβαρίου όσο και κάθε σχολική μονάδα με κενά.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Το Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου βρίσκεται σε κατάληψη από χθες την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου.

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών προχώρησαν στο ύστατο μέσο που διαθέτουν προκειμένου να εισακουστούν. Ζητάνε αυτό που η επίσημη πολιτεία έχει δεσμευτεί να τους παρέχει.  Δεν είναι δυνατό τα παιδιά που έχουν ανάγκη παράλληλης στήριξης να παραμένουν αβοήθητα μέσα σε τυπικές τάξεις.

Η θεματική Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων στηρίζει το δίκιο του αγώνα τους  και  ενώνει τη φωνή της  με τη δική τους μέχρι να δικαιωθούν. Αλλά το Δ.Σ. Κολυμβαρίου δεν είναι το μόνο σχολείο με ελλείψεις.

Αν και τα σχολεία έχουν ανοίξει εδώ και εβδομηνταπέντε μέρες υπάρχουν ακόμη κενά σε εκπαιδευτικούς. Τα κενά αυτά αφορούν σχεδόν κάθε ειδικότητα.

Δυστυχώς όμως εστιάζονται σε θεσμούς αντισταθμιστικής αγωγής όπως οι Παράλληλες Στηρίξεις, οι Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας κ.ά. Στερούνται δηλαδή τους δασκάλους τα παιδιά που τους χρειάζονται περισσότερο.

Το πρόβλημα εντείνεται από την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης της ΝΔ να δημιουργήσει πολυπληθή τμήματα. Υποστελέχωση παντού σε Παιδεία ,Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια το βάρος στις πλάτες των πιο ευάλωτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων καλεί την Πολιτεία να πράξει το καθήκον της και να στελεχώσει τόσο το Δημοτικό Σχολείο  Κολυμβαρίου όσο και κάθε σχολική μονάδα με κενά.»

zarpanews.gr

One thought on “Αντιδράσεις για την κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου

  1. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΟΙ …..υπαρχει νομος στη καταληψη πλεον , και ειστε και ενηλικες…..ο εισαγγελεας λοιπον ανα πασα ωρα μπορει να σας <> οπως επισης το παραδειγμα στα παιδια και οι λυσεις δε δινονται με τις καταληψεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook