Αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του παιδοκτόνου Γιώργου Μεταξάκη

αντιδράσεις-για-την-αποφυλάκιση-του-π-774181

Θέμα συζήτησης … παντού, αποτελεί η αποφυλάκιση του παιδοκτόνου Γιώργου Μεταξάκη, ο οποίος αν και καταδικασμένος σε τρις ισόβια, μετά από 19 χρόνια πίσω από τα κάγκελα, αποφασίστηκε να αποφυλακιστεί από τις φυλακές Δομοκού.

Η είδηση έχει κάνει το γύρο της Ελλάδας, εγείροντας συζητήσεις με ηθικά διλήμματα αλλά και περί νομοθετικής πρόβλεψης να λαμβάνεται υπόψη το «περί δικαίου αίσθημα».

Ταυτόχρονα όμως, η μνήμη γυρίζει σε εποχές… 1999, όταν ο Γιώργος Μεταξάκης είχε συλληφθεί σοκάροντας την κοινή γνώμη. Σοκαρισμένοι ήταν ακόμη και αστυνομικοί και ιατροδικαστές που σαφώς … είχαν δει πολλά τα μάτια τους, όχι όμως, τέτοια ψυχρότητα μπροστά στο χαμό τριών μικρών παιδιών.

Με τη φράση «ήταν ραντεβού με ένα τέρας» είχε περιγράψει ο ιατροδικαστής Γιάννης Στειακάκης την αναπαράσταση του αποτρόπαιου εγκλήματος από τον παιδοκτόνο. «Η μοναδική διαφορά είναι ότι τα τέρατα προστάτευαν τα νεογνά τους», επισήμανε ο ιατροδικαστής, που σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή, για να δείξει τη σκληρότητα του χαρακτήρα του δράστη.

«Περιμέναμε ο δράστης να προβεί στην ελάχιστη πράξη που του έμενε για να

επέλθει η κάθαρση σ» αυτή την τραγωδία. Περιμένουμε να το πράξει μόλις συνειδητοποιήσει τις πράξεις του», είπε ο πληρεξούσιος δικηγόρος των συγγενών, Γιώργος Παπαδάκης και πρόσθεσε: «Προσωπικά έχω πρόβλημα συνειδησιακό για να τον υπερασπίσω. Όμως απόφαση και των συγγενών του Μεταξάκη είναι να τραβήξει τον Γολγοθά του μαρτυρίου μόνος του, χωρίς συμπαράσταση».

Ο Μεταξάκης είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να αποφυλακιστεί, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αρχικώς έγκλειστος στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, στη συνέχεια στις φυλακές του Κορυδαλλού και εν τέλει στις φυλακές του Δομοκού, είχε κάνει αλλεπάλληλες προσπάθειες πρωτίστως για άδειες και εν συνεχεία για αποφυλάκιση.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook