Αντί Μητσοτάκη… Λιβανός – Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκαν οι αγροκτηνοτρόφοι της Κρήτης

αντί-μητσοτάκη-λιβανός-με-τον-υπουρ-1318537

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό συναντήθηκαν τελικά οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης το βράδυ της Πέμπτης στην Αθήνα, αν και νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι θα τους δεχόταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Οι εκπρόσωποι των αγροτών είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν ξανά τα προβλήματά τους, ωστόσο οι απαντήσεις που έλαβαν δεν δείχνουν να είναι ικανοποιητικές.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο zarpanews.gr ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων, Γιάννης Βερυκάκης, ο υπουργός τούς δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα φροντίσει να μην αδικηθεί κανένας πραγματικός κτηνοτρόφος.

Όσο για την επίμαχη ΚΥΑ της 5ης Οκτωβρίου όμως, ο κ. Λιβανός φέρεται να είπε πως δεν μπορεί να την πάρει πίσω, έδειξε όμως ανοικτός στο να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση για πιθανές προσαρμογές.

Για την οικονομική στήριξη λόγω αύξησης κόστους παραγωγής, δεν φαίνεται να προέκυψε κάτι άμεσα χειροπιαστό.

Για τους νέους αγρότες και την ενίσχυση από το εθνικό απόθεμα, παραμένει σε ισχύ ότι θα επιδοτηθούν πλήρως από το δεύτερο έτος και έπειτα, ενώ για το πρώτο έτος θα λάβουν το ένα τρίτο του αναλογούντος ποσού.

Οι κτηνοτρόφοι των Χανίων αναμένεται να αποφασίσουν σε συμβούλιο για το τί θα κάνουν στη συνέχεια και αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook