Άνθρωποι στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες: Απάνθρωπες εικόνες σε καρότσα αγροτικού στη Θεσσαλονίκη

άνθρωποι-στοιβαγμένοι-σαν-σαρδέλες-α-1258611

Κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσε στη Θεσσαλονίκη η ΕΛ.ΑΣ. με τις εικόνες να είναι συγκλονιστικές, αφού οι διακινητές στοίβαζαν τους ανθρώπους ακόμη και σε καρότσες αγροτικών οχημάτων από την Τουρκία για να τους περάσουν από τα σύνορα και να τους βοηθήσουν με το ανάλογο αντίτιμο, βέβαια, να φθάσουν έως το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η οργάνωση χρησιμοποιούσε για τη διακίνηση των μεταναστών αγροτικά, αλλά και πολυτελή οχήματα. Οι οδηγοί των οχημάτων δεν συμμορφώνονταν στις υποδείξεις των αστυνομικών Αρχών για έλεγχο κατά τη διαδρομή, έως τη Θεσσαλονίκη. Στα σήματα αστυνομικών ανέπτυσσαν ταχύτητα, με αποτέλεσμα να γίνονται συχνά πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τις Αρχές της Βουλγαρίας και της Ουγγαρίας, υπό τον συντονισμό της Eurojust και με τη διαρκή συνδρομή της Europol, συμμετείχε σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ουγγαρία, και είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν 14 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και βασικά στελέχη της. Στην Ελλάδα συνελήφθησαν πέντε μέλη, ενώ διαπιστώθηκε η διακίνηση περισσότερων από 350 αλλοδαπών σε τουλάχιστον 56 υποθέσεις παράνομων μεταφορών. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η εγκληματική οργάνωση αποκόμισε περισσότερα από 700.000 ευρώ, καθώς για την πραγματοποίηση της μεταφοράς λάμβανε για κάθε διακινούμενο από 2.000 έως 2.500 ευρώ, στο πλαίσιο της παράνομης δράσης της στη Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook