Ανταρσία στα Χανιά: Αλληλεγγύη στην κατάληψη Ρόζα Νέρα

Την αλληλεγγύη της στην κατάληψη Ρόζα Νέρα, εκφράζει με επιστολή της η “Ανταρσία στα Χανιά” και αναλυτικά αναφέρει:

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε τη στιγμή που στα Χανιά ισχύουν έκτακτα περιοριστικά μέτρα λόγω της COVID 19, να επιτεθεί εκκενώνοντας την κατάληψη Rosa Nera. Συνέλαβε μετανάστες, ντόπιους και νεολαίους που έμεναν εκεί και τραυμάτισε με κρότου λάμψης τη δημοσιογράφο της ΕΡΑ Χανίων, Σοφία Θεοδωράκη.

Η αθλιότητα τους δεν έχει τέλος. Μπροστά στα πολλαπλά πολιτικά αδιέξοδα που έχει βρεθεί η κυβέρνηση, επιχειρούν να συσπειρώσουν ξανά τη δεξιά πολυκατοικία χρησιμοποιώντας την καταστολή απέναντι στις αντιστάσεις. Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι στα Χανιά αναμένεται να υποστούν με τον πιο σκληρό τρόπο της συνέπειες τα πολλαπλής κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού, η κυβέρνηση δια του υπουργείου ΠΡΟΠΟ προσπαθεί ν’ αλλάξει την ατζέντα.

Με τα ρόπαλα των ΜΑΤ και τα δακρυγόνα προσπαθούν ν:
⦁ να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι η ανάπτυξη που υπόσχονταν έχει μετατραπεί σε τρομακτική ύφεση της τάξης του -15%. και ότι ετοιμάζουν νέα μνημόνια και επιθέσεις στους εργαζόμενους με τον νέο πολυδιαφημιζόμενο δανεισμό της ΕΕ.

⦁ να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια καθώς η κατάρρευση του τουριστικού μοντέλου, που προωθούσαν τόσα χρόνια, με κύριους ωφελημένους τους μεγαλοξενοδόχους και τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες, αναμένεται να εκτινάξει την ανεργία και τη φτώχεια, στην περιοχή στα ύψη.

⦁ να μας αποκρύψουν την απόλυτη ενοχή τους για το ότι τα Χανιά έχουν γίνει το κέντρο της υγειονομικής κρίσης στην Κρήτη, παρουσιάζοντας αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, αφού άνοιξαν τον τουρισμό, για χάρη του κέρδους, χωρίς να πάρουν το παραμικρό μέτρο προστασίας.

⦁ να αποσιωπήσουν το γεγονός , ότι σε λίγες μέρες ετοιμάζονται να ανοίξουν τα σχολεία, έχοντας λιγότερους εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες και τμήματα με αποτέλεσμα οι μαθητές να στοιβάζονται σε υπερμεγέθη τμήματα. Και αυτό την ίδια στιγμή που έχουν πάψει να γίνονται τεστ για την COVID 19 καθώς τα διαγνωστικά κέντρα έχουν καταρρεύσει.

Ενοχοποιούν τους πρόσφυγες και τη νεολαία τη στιγμή που η βάση της Σούδας έχει φέρει την περιοχή στο επίκεντρο των ανταγωνισμών των πολυεθνικών πετρελαίου για το ποια θα βάλει χέρι στα υποτιθέμενα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.

Μετά τις βουνοκορφές, τα δάση, τις παραλίες, τους αρχαιολογικούς χώρους, όπως στις Μυκήνες, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει ένα ακόμη δωράκι στους κολλητούς της των ξενοδοχειακών εταιριών, το φιλέτο των μνημείων στο λόφο Καστέλι. Αφού δεν κατόρθωσαν να πείσουν συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της πόλης το ρόλο αυτό τον ανέλαβαν τα ΜΑΤ.

Φτάνει πια. Ήρθε η ώρα να τους σαρώσουμε. Απέναντι στην καταστροφική μανία της άρχουσας τάξης, οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, ντόπιων και μεταναστών είναι η μόνη λύση για να σώσουμε τις ζωές μας, τις δουλειές μας, τον πολιτισμό, την παιδεία, τη δημόσια υγεία.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ