Άνοιξε το ξενοδοχείο καραντίνας στα Χανιά – Τι προβλέπεται για όσους μπουν σε απομόνωση

άνοιξε-το-ξενοδοχείο-καραντίνας-στα-χ-1228101

Από τις 14 Μαΐου έχει αρχίσει να λειτουργεί ως ξενοδοχείο καραντίνας για όσους επισκέπτες χρειαστεί να μπουν σε απομόνωση, μια ξενοδοχειακή μονάδα στον νομό Χανίων, χωρίς προς το παρόν να έχει χρειαστεί να φιλοξενήσει κανέναν. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου μίλησε στο zarpanews.gr και την Ευτυχία Πενταράκη, για το πώς προέκυψε αυτή η επιλογή:

«Μας πρότειναν να είμαστε το ξενοδοχείο καραντίνας γιατί βόλευε, έχει ήπιο περιβάλλον, ο χώρος είναι μεγάλος, δεν είναι εντός πόλης, ενώ δεν απέχει πολύ και το νοσοκομείο, σε περίπτωση που χρειαστεί. Και στο ξενοδοχείο υπάρχει διαθέσιμη ιατρική φροντίδα όλο το 24ωρο, ενώ τηρούμε πλήρως το υγειονομικό πρωτόκολλο. Έχουμε συνολικά 59 δωμάτια αλλά για την καραντίνα έχουμε δώσει τα 35 και θα είναι διαθέσιμα μέχρι τα τέλη Οκτώβρη, ενώ αρχίσαμε από τις 14 Μαΐου.»

Στο ξενοδοχείο καραντίνας θα απομονώνονται επισκέπτες των Χανίων και θα υπόκεινται σε περιορισμούς:

«Διαθέτουμε παιδική χαρά, πισίνα, pool bar, roof garden, εσωτερικό μπαρ, σαλόνι, αλλά όσοι θα είναι σε καραντίνα, δεν θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ελεύθερα. Δεν θα μπορούν να συγκεντρωθούν σε κανέναν από αυτούς τους χώρους ή να ακουμπήσουν τίποτα σε καμιά επιφάνεια εκεί, αλλά μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μπαρ a la carte. Το κράτος πάντως τους προσφέρει τρία γεύματα και νερό», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου.

Προς το παρόν στο ξενοδοχείο καραντίνας δεν φιλοξενείται κανείς. Ένας τουρίστας που είχε βγει θετικός σε τεστ δεν έγινε αποδεκτός, διότι είχε αρχίσει να εμφανίζει και συμπτώματα:

«Ήταν να φιλοξενήσουμε κάποιον που είχε βγει θετικός σε τεστ που είχε κάνει, αλλά τελικά αυτό δεν έγινε επειδή είχε αρχίσει να ανεβάζει πυρετό και δεν μπορούσαμε να τον δεχτούμε. Μπορούμε να δεχτούμε μόνο ασυμπτωματικούς, δεν επιτρέπεται κάτι άλλο. Τελικά μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική.»zarpanews.gr – Ευτυχία Πενταράκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook