Άνοιξε την πόρτα εξόδου του αεροπλάνου, νομίζοντας οτι είναι η… τουαλέτα!

άνοιξε-την-πόρτα-εξόδου-του-αεροπλάνο-875705

Μια πτήση της Pakistan International Airlines (PIA) από την Μεγάλη Βρετανία στο Πακιστάν παρουσίασε σημαντική καθυστέρηση, ενώ αναγκάστηκε να κατεβάσει και τους επιβάτες, αφού μια γυναίκα άνοιξε λανθασμένα την πόρτα εξόδου κινδύνου, πιστεύοντας ότι ήταν η τουαλέτα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου το αεροπλάνο ήταν στο διάδρομο στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ όταν η γυναίκα πίεσε το κουμπί, προκαλώντας πανικό και σύγχυση.

Η πτήση PK-702 που είχε προορισμό το Ισλαμαμπάντ καθυστέρησε για αρκετές ώρες αφού άνοιξε η «τσουλήθρα» του αεροσκάφους, ανέφερε η ιστοσελίδα The Express Tribune.

Ηγυναίκα είπε στο πλήρωμα πτήσης ότι άνοιξε την πόρτα εξόδου κινδύνου, πιστεύοντας ότι ήταν η τουαλέτα.

Ο εκπρόσωπος της PIA,δήλωσε ότι το περιστατικό έχει ελεγχθεί και ο αλεξίπτωτος αερόσακος εξόδου του αεροσκάφους είχε ανοίξει λανθασμένα λόγω της έλλειψης προσωπικού της PIA.

«Το αεροπλάνο ήταν σταθμευμένο στο διάδρομο όταν άνοιξε η φουσκωτή τσουλήθρα, οπότε δεν υπήρξε καμία απειλή», δήλωσε οεκπρόσωπος της εταιρείας στην εφημερίδα.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό όπου ένας επιβάτης κατάφερε να ανοίξει την πόρτα εξόδου κινδύνου ενός αεροπλάνου.

Πέρυσι, σε έναν 25χρονο Κινέζο, που ταξίδευε από τη Χαϊνάν προς τη Σιτσουάν, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 11.000 δολαρίων για το άνοιγμα της πόρτας εξόδου κινδύνου για να πάρει «φρέσκο ​​αέρα». Ο άνδρας δήλωσε τότε στο ThePaper.cn ότι ο αέρας ήταν τόσο «αποπνικτικός» κι έσπρωξε τη λαβή του παραθύρου που ήταν κοντά του.

Σε ένα παρόμοιο περιστατικό στην Ισπανία, ένας επιβάτης κατάφερε να βγει από το παράθυρο καθώς το αεροσκάφος ήταν έτοιμο να φύγει από το αεροδρόμιο της Μάλαγα.

Πηγή: reader.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook