Άνοιξε τα χαρτιά του ο Ανδρουλάκης – Δεν θα στηρίξουμε την κυβέρνηση

άνοιξε-τα-χαρτιά-του-ο-ανδρουλάκης-δε-1366545

«Θα υπερψηφίσουμε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης» είπε o Nίκος Ανδρουλάκης.

Στη συνέντευξή του στο ΟPEN τόνισε ότι αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα του λεγόμενου επιτελικού κράτους και πως «διαψεύστηκε παταγωδώς η κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη «αξιολογούμε αρνητικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και γι’ αυτό θα ψηφίσουμε την πρόταση μομφής» τόνισε και επεσήμανε ότι δεν θα μπει στα μικροκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα. Και εξήγησε: «Η κυβέρνηση γνώριζε μέρες πριν το μέγεθος της κακοκαιρίας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα και ήταν εντελώς απροετοίμαστη. Εμείς θα στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και θα κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Αυτές είναι μεταξύ άλλων:

Το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής να γίνει κανονικό υπουργείο. Με αρμοδιότητες, χρηματοδότηση και προσωπικό. Δεύτερον στόχοι ανθεκτικότητας που σημαίνει, ότι κάτω από οποιαδήποτε περίσταση, κάτω από όποοιαδήποτε ακραίο καιρικό φαινόμενο το κράτος πρέπει να λειτουργεί. Τρίτη πρόταση η αναβάθμιση της πυροσβεστικής και η αξιολόγηση του προσωπικού και τέτααρτη πρόταση η αναβάθμιση των σχεδίων πολιτικής προστασίας».

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε επίσης ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκλογές «για τους δικούς του λόγους» και ξεκαθάρισε ότι «στο ΚΙΝΑΛ δεν κάνουμε πολιτικά παιχνίδια. Δεν ασχολούμαστε με την πολιτική του κ. Τσίπρα, εμείς αξιολογούμε αρνητικά την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, γι’ αυτό και θα ψηφίσουμε αυτήν την πρόταση μομφής».

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν περιθώρια σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Πήρα εντολή από 270 χιλιάδες να ανανεώσω και να δυναμώσω την παράταξή μας, συνεχίζοντας αυτόνομη πορεία. Ο λαός θέλει προτάσεις και είναι θέμα προτεραιοτήτων. Προφανώς με συνέφερε να θέλω εκλογές αύριο το πρωί. Αλλά, πάνω απ’ όλα βάζω το δημόσιο συμφέρον» αλλά είμαστε «έτοιμοι όποτε αυτές γίνουν» κατέληξε.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook