Άνοιξε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων η μεγάλη Έκθεση αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη | Photos

άνοιξε-στο-πνευματικό-κέντρο-χανίων-η-1009416

Άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό των Χανίων μία μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη. Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της μεγάλης Ελληνίδας και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Πρόκειται για μία προσωπική συλλογή του ηθοποιού και συλλέκτη Λευτέρη Λαμπράκη ο οποίος είπε στο zarpanews.gr: «Η Μελίνα Μερκούρη ήταν μία γυναίκα η οποία μπορούσε να σου δώσει ελπίδα και χαμόγελο αλλά και τη μαγκιά της, σου μετέδιδε μια σιγουριά ότι θα τα καταφέρεις, ήταν δηλαδή μία τέτοια περσόνα την οποία είχα την τύχη και τη χαρά να συναντήσω στη ζωή μου».

Όπως είπε ο κ. Λαμπράκης, ο οποίος έχει επιμεληθεί την έκθεση: «Είναι σίγουρο ότι σε δύο ορόφους δεν μπορείς να συμπεριλάβεις τον μύθο Μελίνα Μερκούρη. Προσπαθήσαμε ωστόσο να χωρίσουμε την έκθεση σε κάποιες ενότητες. Υπάρχει λοιπόν μία πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα με τα παιδικά της χρόνια, υπάρχουν ενότητες για τον κινηματογράφο, για το θέατρο όπου προσπάθησα να «πιάσω» από την ημέρα που ξεκίνησε με την Μαρίκα Κοτοπούλη μέχρι την τελευταία της παράσταση, ενότητα από την εποχή της Χούντας, ενότητα με την πολιτική της καριέρα και μερικά στιγμιότυπα – αναφορές ζωής που είναι καταγεγραμμένες στο dna των παλιών και είναι καιρός να μάθουν οι νεότεροι για αυτή την προσωπικότητα.

Η Έκθεση, που πραγματοποιείται με αφορμή την ανακήρυξη από το Υπουργείο Πολιτισμού του έτους 2020, ως Έτος Μελίνα Μερκούρη, θα διαρκέσει από το Μάρτιο μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2020, ώρες 10.00 πμ – 1.00 μμ & 6.00 μμ – 9.00 μμ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook