Άνοιξε η όρεξη του Ερντογάν: Στο τραπέζι χερσαία επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία

άνοιξε-η-όρεξη-του-ερντογάν-στο-τραπέζ-1534509

Μία ημέρα μετά το μπαράζ αεροπορικών επιδρομών εναντίον κουρδικών θέσεων στη Συρία και το Ιράκ και των πληγμάτων με ρουκέτες επί του τουρκικού εδάφους από τη Συρία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει τη διάθεσή του για περαιτέρω κλιμάκωση, αφήνοντας ανοιχτό ενδεχόμενο για έναρξη μιας «χερσαίας επιχείρησης» της χώρας του στη Συρία.

«Δεν υπάρχει θέμα η επιχείρηση αυτή να περιοριστεί αποκλειστικά σε μια αεροπορική επιχείρηση», δήλωσε ο Ερντογάν προς τους τούρκους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν κατά την επιστροφή του από το Κατάρ, όπου είχε παρευρεθεί στην έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου.

«Το υπουργείο Άμυνάς μας και το γενικό επιτελείο μας αποφασίζουν μαζί πόσες από τις χερσαίες δυνάμεις θα πρέπει να συμμετάσχουν. Κάνουμε τις διαβουλεύσεις μας και μετά λαμβάνουμε αναλόγως μέτρα», δήλωσε ακόμη ο τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τουρκία: Καταστρέψαμε 89 κουρδικούς στόχους σε Συρία και Ιράκ

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή (20/11) τουρκικά μαχητικά εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα εναντίον βάσεων κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ, καταστρέφοντας 89 στόχους, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σε αντίποινα για μια βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη που προκάλεσε τον θάνατο οκτώ ανθρώπων πριν από μία εβδομάδα.

Τα πλήγματα έθεσαν στο στόχαστρο βάσεις του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που η Τουρκία λέει ότι είναι παρακλάδι του PKK, προσέθεσε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο.

Οι 89 στόχοι που καταστράφηκαν περιελάμβαναν καταφύγια, σήραγγες και αποθήκες πυρομαχικών, ανέφερε και πρόσθεσε πως «πολλοί τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν» περιλαμβανομένων των «λεγόμενων διευθυντών της τρομοκρατικής οργάνωσης».

Εκπρόσωπος των ΣΔΔ δήλωσε πως τα τουρκικά πλήγματα κατέστρεψαν υποδομές περιλαμβανομένων αποθηκών σιτηρών, ενός ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού και ενός νοσοκομείου. Έντεκα άμαχοι, ένας μαχητής των ΣΔΔ και δύο φρουροί σκοτώθηκαν, δήλωσε ο Φαρχάντ Σάμι, επικεφαλής του κέντρου ΜΜΕ των ΣΔΔ.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook