«Άνοιξε» η εφαρμογή για το Κοινωνικό Μέρισμα

άνοιξε-η-εφαρμογή-για-το-κοινωνικό-μ-0

Σε λειτουργία στο διαδίκτυο είναι η πλατφόρμα του Κοινωνικού Μερίσματος (www.koinonikomerisma.gr) από το βράδυ της Παρασκευής.

Πατήστε ΕΔΩ για την πλατφόρμα του Κοινωνικού Μερίσματος 

Η πλατφόρμα ήταν να βγει στον «αέρα» την Τρίτη αλλά καθυστέρησε. Η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα ολοκλήρωσε όλες τις δοκιμαστικές διαδικασίες, ωστόσο, φαίνεται ότι η πλατφόρμα παρουσιάζει προβλήματα.

Η λειτουργία της πλατφόρμας υποβολής των αιτήσεων, αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ώρες και η πρώτη πληρωμή έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου. Το αρχικό περιουσιακό όριο τίθεται στα 125.000 αντί για 120.000 ευρώ πέρυσι, ενώ για κάθε πρόσθετο μέλος του νοικοκυριού – ενήλικο ή ανήλικο – το όριο προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ αντί για 15.000 ευρώ που ίσχυε πέρυσι. Η κλίμακα τερματίζει στα 185.000 ευρώ αντί για τα 180.000 ευρώ πέρυσι.

Για να συμπληρώσετε την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα θα πρέπει να ξέρετε τα βασικά βήματα:

1. Να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να εισάγετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

2. Αφού συναινέσετε στην επεξεργασία προσωπικών και λοιπών στοιχείων, θα εμφανιστεί μια φόρμα που αναφέρει τα προσωπικά σας στοιχεία.

3. Απαραίτητη είναι η σωστή συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού IBAN στον οποίο είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

4. Εφόσον όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού σας έχουν συναινέσει, εμφανίζεται η ένδειξη που αναφέρει αν πληρούνται τα κριτήρια χορήγησης. Στην περίπτωση που είστε δικαιούχος, ενημερώνεστε άμεσα για το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό σας. Διαφορετικά, εμφανίζεται η πρώτη αιτία απόρριψης.

Την ίδια στιγμή διατηρούνται οι ίδιες εισοδηματικές κλίμακες, πράγμα που σημαίνει πως κανείς δεν κερδίζει ή χάνει το μέρισμα εξαιτίας εισοδήματος. Ωστόσο οι δικαιούχοι θα μετρήσουν απώλειες στο ποσό που τελικά θα λάβουν καθώς είναι “ψαλιδισμένο” από 50 έως 150 ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι.

Τι ισχύει για τους ανέργους

Άτομα με συνεχόμενη ανεργία τουλάχιστον 6 μήνες εντός του 2018 ευνοούνται όπως και πέρυσι στα εισοδηματικά κριτήρια. Ειδικότερα, όσοι έχουν 6 μήνες συνεχόμενης ανεργίας από 1 Ιανουαρίου 2018 έως 30 Νοεμβρίου 2018 μπορούν να αφαιρέσουν έως και 9.000 ευρώ από το εισόδημα που δήλωσαν για το 2017, ώστε να μην χάσουν το φετινό μέρισμα επειδή πέρυσι δούλευαν και είχαν εισόδημα. Αν έχουν πάνω από 6 μήνες ανεργίας το 2018, προστίθενται επιπλέον 1.500 ευρώ “έκπτωσης” από το εισοδηματικό κριτήριο για κάθε μήνα ανεργίας επιπλέον του 6μηνου.

Ποιες κατηγορίες θα πάρουν Κοινωνικό Μέρισμα χωρίς αίτηση

Χωρίς αίτηση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ, θα πάρουν τα χρήματα όσοι είναι άνω των 70 ετών. Τα άτομα αυτά, όπως είπε στην κρατική τηλεόραση ο αιτήσεις Αναστάσιος Τάγαρης θα πληρωθούν κανονικά τα χρήματα στις 14 Δεκεμβρίου μέσω μιας διαδικασίας που θα τρέξει αυτόματα.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι ίδιοι οι δικαιούχοι και συγγενείς των ατόμων αυτών είναι πως εάν η πληρωμή δεν γίνει στις 14 του μήνα τότε υπήρξε κάποιο πρόβλημα και έτσι θα χρειαστεί να μπουν στην διαδικασία της αίτησης.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος/dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook