Άνοιξε η αυλαία για το 1ο Φεστιβάλ βιβλίου στα Χανιά | Photos

άνοιξε-η-αυλαία-για-το-1ο-φεστιβάλ-βιβλί-1476457

Στα Χανιά χτυπά η καρδιά της διεθνούς και ελληνικής εκδοτικής κίνησης και παραγωγής, με το 1ο Φεστιβάλ βιβλίου στην πόλη μας να είναι γεγονός! Το βράδυ της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Στο Φεστιβάλ Βιβλίου περισσότεροι από 100 ομιλητές – συγγραφείς Έλληνες, Κύπριοι, από την Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Μεγάλη Βρετανία, την Ουκρανία και το Περού, εκδότες, ακαδημαϊκοί, μεταφραστές και διανοούμενοι-, και περισσότερες από 60 παρουσιάσεις, συζητήσεις, σεμινάρια, συναυλίες, προβολές ντοκιμαντέρ, μελοποιημένες αφηγήσεις παραμυθιών και θεατρικά αναλόγια βιβλίων σύγχρονης ελληνικής και ξένης πεζογραφίας, ποίησης, δοκιμίου, παιδικής λογοτεχνίας, από τις εκδόσεις Gutenberg, Άγρα, Άπαρσις, Διόπτρα, Εκκρεμές, Έρεισμα, Ίκαρος, Καστανιώτης, Κέδρος, Κείμενα, Μεταίχμιο, Μετρονόμος, Μίνωας, Πατάκης, Πόλις, Ποταμός, Πυξίδα της Πόλης, Ραδάμανθυς, κ.ά.

Το 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων θα διερευνήσει την έννοια του συνόρου και του ορίου στα πεδία της λογοτεχνίας, της Ιστορίας και της διεθνούς πολιτικής, με κεντρικό θέμα «Στις γραμμές των συνόρων» και επιμέρους θεματικούς άξονες «Σύνορα στην Ευρώπη», «Τα όρια Ιστορίας και Λογοτεχνίας», «Διαβαίνοντας τα σύνορα της προσφυγιάς», «Η Κρήτη ως όριο», και «Μίκης Θεοδωράκης: Ένας διανοούμενος εκτός ορίων».

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 3 Ιουλίου. Πραγματοποιείται από τον Δήμο Χανίων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook