Άνοιξαν τα εμπορικά καταστήματα στα Χανιά: Πολύς κόσμος, εκπτώσεις και απεργία

άνοιξαν-τα-εμπορικά-καταστήματα-στα-χ-800903

Το προαιρετικό άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, με ωράριο 11 το πρωί με 20:00 το απόγευμα, προβλέπεται για σήμερα Κυριακή 20 Ιανουρίου, πρώτη Κυριακή της χειμερινής περιόδου των εκπτώσεων.

Στα Χανιά, σχεδόν όλα τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο (Τζανακάκη, Σκαλίδη, Χ’Μιχάλη Γιάνναρη) και στον Κάτωλα – Παλιά Πόλη, είναι ανοικτά. Παράλληλα πλήθος κόσμου απολαμβάνει την βόλτα του στην χειμωνιάτικη πόλη με τα καφέ και τα εστιατόρια να γεμίζουν από νωρίς το μεσημέρι. 

Στο μεταξύ απεργία έχει προκηρύξει η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων, στην οποία συμμετέχει το σωματείο των Χανίων ενώ έντονη αντιπαράθεση γύρω από το θέμα έχει ξεσπάσει μέσα στο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, μετά την απόφαση της παράταξης Τοπολιανάκη να μην πάρει θέση ως προς την σημερινή λειτουργία των καταστημάτων.

Η παράταξη Βουρλάκη, κατηγορώντας τον νέο πρόεδρο για σύμπλευση με τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών και των μεγάλων αλυσίδων, προχώρησε στην σύσταση επιτροπής αγώνα μέσα στον εμπορικό σύλλογο: “Παλεύουμε για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καλούμε τους συναδέλφους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολουμένους να τηρήσουν τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων του συλλόγου μας και να υπερασπιστούν την Κυριακάτικη αργία παραμένοντας στις 20/1/2019 κλειστά.” αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Άνοιξαν τα εμπορικά καταστήματα στα Χανιά: Πολύς κόσμος, εκπτώσεις και απεργία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook