Άνοιξαν και πάλι οι ουρανοί: Το περισσότερο «νερό» στην Κρήτη έπεσε στη Σαμαριά | Photos

άνοιξαν-και-πάλι-οι-ουρανοί-το-περισσό-814450
Φωτογραφία από αρχείο: Παύλος Μπουζάκης

Σημαντικά ύψη βροχής καταγράφονται το Σάββατο 06/04 στην Κρήτη, σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο, διευθυντή ερευνών του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) και υπεύθυνο της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo.

Στον χάρτη που ακολουθεί δίνεται το ύψος βροχής που έχει καταγραφεί από το δίκτυο των 40 αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 06/04.

Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία, η ένταση των βροχών κατά τις πρωινές ώρες εστιάστηκε στην περιοχή των Σφακίων, με τον μετεωρολογικό σταθμό της Σαμαριάς να καταγράφει  105 (!) χιλιοστά βροχήςΙσχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 05/04 έως και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 06/04 στα κεντρικά και νότια.

Στην παρακάτω εικόνα, φαίνεται η κατανομή των βροχοπτώσεων από τα μεσάνυχτα έως και τις 09:40 του Σαββάτου 06/04, όπως τις κατέγραψε το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με τα Ασκύφου να μετρούν 58 χιλιοστά βροχής και την Πλώρα Ηρακλείου 73 χιλιοστά.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακριβή ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί μας σε επιλεγμένες περιοχές.

Πηγή: meteo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook