Άνοιγμα της κρουαζιέρας στην Κρήτη αλλά… χωρίς κρουαζιερόπλοια

άνοιγμα-της-κρουαζιέρας-στην-κρήτη-αλ-681095

Μπορεί το Υπουργείο Τουρισμού να έδωσε το «πράσινο φως» για επανέναρξη της κρουαζιέρας, από τις αρχές Αυγούστου, και να συμπεριέλαβε και το λιμάνι του Ηρακλείου στους προορισμούς πρώτου ελλιμενισμού, ωστόσο αυτό ουδόλως σημαίνει πως την ερχόμενη εβδομάδα να καταπλεύσουν κρουαζιερόπλοια στην Κρήτη ή αλλού στην Ελλάδα.

Το γιατί εξήγησε αναλυτικά, μιλώντας στο Livetalks, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Μηνάς Παπαδάκης. Όπως υπογράμμισε για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια κρουαζιέρας απαιτείται χρόνος και προετοιμασία, τόσο για τα πληρώματα, όσο για την επιβεβαίωση των κρατήσεων και των ταξιδιωτικών προγραμμάτων.

«Την θέλουμε φυσικά την κρουαζιέρα, καθώς το οικονομικό της αποτύπωμα στην Κρήτη είναι μεγάλο και αναγκαίο» τόνισε ο κ. Παπαδάκης, ωστόσο ανέφερε ότι το πιο αισιόδοξο σενάριο, στην παρούσα φάση, είναι να καταπλεύσουν κρουαζιερόπλοια στο νησί τον Οκτώβριο!

«Προσδοκούμε ρεαλιστικά τον Οκτώβριο – Νοέμβριο – Δεκέμβριο, δειλά κάποια κρουαζιερόπλοια αν δεν επιδεινωθεί η υπάρχουσα κατάσταση σε ότι έχει να κάνει με τον κορωνοϊό» ανέφερε και τόνισε ότι νωρίτερα μόνο άδειο μπορεί να καταπλεύσει στην Κρήτη ένα τέτοιο πλοίο!

Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε και στις εκτιμήσεις για την επόμενη χρονιά επισημαίνοντας ότι οι εταιρείες κάνουν μεταφορά των κρατήσεων, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μια πληρότητα αυτή τη στιγμή στο 60% κάτι που δημιουργεί αισιοδοξία, με την προϋπόθεση πάντα ότι δεν θα αλλάξει κάτι δραματικά σε σχέση με την πανδημία που πλήττει τον πλανήτη.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook