Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 7η έκθεση βιβλίου στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων

ανοίγει-σήμερα-τις-πύλες-της-η-7η-έκθεση-904026

Για 7η συνεχή χρονιά ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με βιβλιοπωλεία διοργανώνουν έκθεση βιβλίου στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, στην πλατεία πίσω από το Γιαλί Τζαμισί, από την Τετάρτη 7 έως και την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019.

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κυριάκος Καζάκος, επισημαίνει ότι η δημοτική αρχή στηρίζει ιδιαίτερα τους ανθρώπους του βιβλίου και τους βιβλιοπώλες του Δήμου μας, τονίζοντας ότι από τις 7 έως και τις 18 Αυγούστου τόσο οι συνδημότες όσο και οι επισκέπτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στον κόσμο του βιβλίου.

“Παράλληλα, οι επισκέπτες της έκθεσης μας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις βιβλίων και σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις”, αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Καζάκος.

Ώρες λειτουργίας: 20.00 έως 24.00. Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 20.30.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

7/8 Έναρξη έκθεσης – Παραδοσιακή συναυλία «Επιστροφή στις Ρίζες» με τον Χορευτικό Όμιλο της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης – Αυστραλίας και τον Χορευτικό Όμιλο Χανίων «Ο Ψηλορείτης». Μουσική από τον Χορευτάκη Ηλία και το συγκρότημά του.

9/8 Ποιητική βραδιά την Παρασκευή 9 Αυγούστου στις 9 το βράδυ.

Στο χώρο της έκθεσης βιβλίου «Μετράω ως το δέκα» της Ελένης Μαρινάκη και «Σύννεφα στο νερό» της Νεκταρίας Μενδρινού, δύο νέες ποιητικές συλλογές σε μία καλοκαιρινή βραδιά ποίησης. Συντονίζει η φιλόλογος, Άννα Λαμπαρδάκη.

10/8 Στις 10 Αυγούστου στις 9 το βράδυ θα εκλέξουμε δήμαρχο στην πόλη των επίπεδων σχημάτων. Η ψηφοφορία θα γίνει στην παρουσίαση του βιβλίου “Στη γειτονιά των τετράπλευρων”.

ΣΕΝΑΡΙΟ: Μαρία Γαλάνη

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Μάριος Ιωαννίδης

Το βιβλίο παρουσιάζουν οι: Ευαγγελία Σερδάκη Χιωτάκη, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και Νεκτάριος Μουμουτζής, μέλος ΕΔΙΠ της Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

12/8 Μια μέρα στη φύση…. Τη Δευτέρα στις 8 οι μικροί μας φίλοι θα γίνουν οι ήρωες της ιστορίας του βιβλίου ζώντας μια περιπετειώδη μέρα στη φύση όπως 1000δες χρόνια πριν μέσα από το βιβλίο του Άλκη Πασχαλίδη, με πολλά παιχνίδια και δράσεις!

16/8 Οι εκδόσεις Έρεισμα παρουσιάζουν το βιβλίο του Μανώλη Μανούσακα «Ιστορικά κτήρια της πόλης των Χανίων». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Επίτιμος Επίτροπος Αρχαιοτήτων, Μιχάλης Ανδριανάκης

17/8 Οι εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το βιβλίο-ντοκουμέντο του Λεωνίδα Κακάρογλου «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΚΑΡΟΓΛΟΥ – ΕΝ ΣΜΥΡΝΗ 1918-1919″.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Τάσος Σακελλαρόπουλος, υπεύθυνος ιστορικών αρχείων Μουσείου Μπενάκη – Στέλλα Γκοζάνη Χαριτάκη, Πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος» – Άννα Λαμπαρδάκη, φιλόλογος – Χρήστος Τσαντής, συγγραφέας, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς – Λεωνίδας Κακάρογλου, ποιητής – συγγραφέας. Θα ακολουθήσουν Μικρασιάτικοι χοροί από την Αδελφότητα Μικρασιατών Χανίων “Ο Άγιος Πολύκαρπος” σε συνεργασία με τον Χορευτικό Όμιλο Χανίων «Αροδαμός»

18/8 Λήξη της έκθεσης με Συναυλία του Λεωνίδα Μαριδάκη σε ένα αφιέρωμα στον στιχουργό, Μάνο Ελευθερίου.

Μπουζούκι – έγχορδα: Παναγιώτης Καρνέζης

Κιθάρα – τραγούδι – βίντεο – καλλιτεχνική επιμέλεια: Λεωνίδας Μαριδάκης «ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ» (αφιέρωμα στο Μάνο Ελευθερίου)

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook