Ανοίγει και πάλι η Εθνική οδός στο τμήμα Γαλατάς-Πλατανιάς – Πότε θα κλείσει η παλιά στον Σταλό

ανοίγει-και-πάλι-η-εθνική-οδός-στο-τμήμ-1041008

Πίσω στην κυκλοφορία δίνεται το τμήμα της νέας Εθνικής οδού Γαλατάς-Πλατανιάς, έπειτα από την ολοκλήρωση των εργασιών που γίνονταν για την τοποθέτηση του καλωδίου για την ενεργειακή σύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου.

Η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί τις πρώτες ημέρες του Ιούνη, την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα μπορούν να κινούνται, κανονικά πλέον, τα οχήματα με κατεύθυνση προς Πλατανιά και προς Χανιά, όπως δήλωσε στο zarpanews.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.

Ωστόσο, η επανακυκλοφορία στην Εθνική οδό Χανίων-Κισσάμου θα αποκατασταθεί για την ώρα, μόνο στο κλειστό τμήμα από Γαλατά έως Πλατανιά όπου έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την υπόγεια τοποθέτηση του καλωδίου. Μεταξύ των δύο κόμβων θα υπάρχουν κατά τόπους στενώσεις, που εκκρεμεί η επανακυκλοφορία. Το τμήμα από Πλατανιά έως Ταυρωνίτη θα παραμείνει κλειστό έως ότου τελειώσουν τα έργα.

Κλείνει και ανακατασκευάζεται η ΠΕΟ

Παράλληλα, με την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην νέα Εθνική οδό, από την μεθεπόμενη εβδομάδα (8 Ιουνίου), ξεκινούν τα έργα στην παλιά εθνική οδό (ΠΕΟ) στον Σταλό μέχρι και πριν την Αγία Μαρίνα και θα διακοπεί η κυκλοφορία για περίπου 10 ημέρες.

Οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα στο σημείο, θα ξεκινήσουν από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΧ με την καθοδήγηση και υπό τις προδιαγραφές των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ώστε να τοποθετηθεί ειδικός αντιολησθητικός τάπητας.

Επίσης, ορίστηκε ανάδοχος από το ελεγκτικό συνέδριο για την ανακατασκευή του οδικού δικτύου της ΠΕΟ και στον Πλατανιά και αναμένεται εντός της τρέχουσας περιόδου να γίνει η δημοπράτηση του έργου και επίσημα.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογερή, τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν -αν όλα εξελιχθούν ευνοϊκά- περί τα τέλη Οκτώβρη και θα διαρκέσουν περισσότερο από έναν μήνα, ενώ θα περιλαμβάνει κομμάτια της παλιάς εθνικής στο Καλαμάκι, τον δρόμο από Αγ.Μαρίνα έως Πλατανιά, αλλά και αρκετά τμήματα της ΠΕΟ έως το Κολυμπάρι.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook