Ανοίγει η μουσική από το Σάββατο; Πότε αλλάζει το ωράριο σε καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ

ανοίγει-η-μουσική-από-το-σάββατο-πότε-α-1188642

Το ωράριο λειτουργίας εστιατορίων – μπαρ και η άρση της απαγόρευσης της μουσικής – Στα χέρια των ειδικών τα επόμενα βήματα

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, οι πρώτοι τουρίστες έχουν ήδη καταφτάσει, οι εμβολιασμοί προχωρούν με πολύ γοργούς ρυθμούς και η κυβέρνηση δεχεται σωρηδόν πιεστικά μηνύματα από επαγγελματίες και πολίτες να προχωρήσει στα επόμενα βήματα της χαλάρωσης των μέτρων: Τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των εστιατορίων, μπαρ, καφέ αλλά και την άρση της απαγόρευσης της μουσικής σε όλα τα προηγούμενα.

Τα δύο αυτά ζητήματα, τα οποία πέραν των άλλων, όπως γίνεται αντιληπτή, είναι πλήρως εξαρτώμενα με την εύρυθμη λειτουργία του τουρισμού, όπως και το κοινωνικό αίτημα για διεύρυνση του αριθμού των καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσια -που σημειωτέον είχαν παγώσει όλους του προηγούμενους μήνες του lockdown έχουν συζητηθεί στο κυβερνητικό επιτελείο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και τα συναρμόδια υπουργεία τα κρίνουν ως λογικά και έχουν μεταφέρει στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων το σχετικό αίτημα, προκειμένου να δώσουν οι ειδικοί το χρονοδιάγραμμα πλεύσης.

Κατά τις ίδιες πηγές, η πιθανότητα πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των εστιατορίων, μπαρ κα όπως και της κυκλοφορίας θα πρέπει να αποκλείεται, τουλάχιστον μέχρι να φτάσει η χώρα σε ένα ασφαλές επίπεδο εμβολιασμού.

Αντιθέτως, είναι εξαιρετικά πιθανό, μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, στις 12 ή 15 του μηνός, να υπάρξει διεύρυνση του ωραρίου έως τις 02.00.

Αυτή την Παρασκευή, η Επιτροπή σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα εξετάσει την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στα εστιατόρια και τα μπαρ. Και δεν αποκλείεται, να δώσει το πράσινο φως για τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε το φαγητό ή το ποτό μας μετά μουσικής, ακόμα και από το ερχομενο Σάββατο. ..

Όσο για τον αριθμό καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσια, είναι και αυτός πιθανό να αυξηθεί. Το επιβεβαίωσε, άλλωστε, εμμέσως πλην σαφώς χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, λέγοντας ότι «δεν αποκλείεται η άρση του ορίου των 100 ατόμων στις δεξιώσεις»

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook