Ανοίγει η Εθνική οδός στον Πλατανιά – Κλείνει η Παλιά από Σταλό έως Αγ. Μαρίνα | Ανάδοχος στα Μεγάλα Χωράφια

ανοίγει-η-εθνική-οδός-στον-πλατανιά-κ-1041008

Ολοκληρώνονται παλιές και ξεκινούν νέες εργασίες αποκατάστασης και ανακατασκευής σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου στα Χανιά το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε ραδιοφωνική του δήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, ο οποίος μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Super FM 89.6 με τον Περικλή Κουκλάκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, μίλησε για τις εργολαβίες που ολοκληρώνονται αυτό το διάστημα στο τμήμα της Εθνικής οδού σε Σταλό και Πλατανιά, την ανάδειξη αναδόχου για το τμήμα στα Μεγάλα Χωράφια και την έναρξη εργασιών στην Παλιά Εθνική Οδό (ΠΕΟ) από Σταλό έως Πλατανιά.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Καλογερής στον Super FM 89.6:

Δίνεται στην κυκλοφορία το τμήμα του ΒΟΑΚ Γαλατάς-Πλατανιάς 

Ολοκλήρωση των εργασιών θα έχουμε το επόμενο διάστημα και στο τμήμα της Εθνικής οδού από Γαλατά έως Πλατανιά, εκεί που γίνονταν οι εργασίες αντιστήριξης των πρανών μετά τις καταστροφές από τις θεομηνίες και τις συνεχείς καταπτώσεις.

Μέχρι τις 20 Μαΐου οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί, ενώ ταυτόχρονα στο σημείο ολοκληρώνεται και η υπόγεια τοποθέτηση του καλωδίου για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου. Ωστόσο οι εργασίες αυτές ολοκληρώνονται μόνο στο κομμάτι από Γαλατά έως Πλατανιά.Το τμήμα της Εθνικής οδού από Πλατανιά μέχρι Ταυρωνίτη, θα συνεχίσει να παραμένει κλειστό για όλον τον Μάιο – ίσως και μέχρι τα μέσα Ιούνη.

Εργασίες και στην ΠΕΟ από Σταλό έως Πλατανιά

Με το που παραδοθεί το κομμάτι του ΒΟΑΚ (Γαλατάς-Πλατανιάς), μπαίνει εργολάβος στην ΠΕΟ από Σταλό έως Αγία Μαρίνα, όπου μαζί με τη ΔΕΥΑΧ που θα ανακατασκευάσει έναν αγωγό στο σημείο, θα ξεκινήσει πιθανότατα και η ανακατασκευή του οδοστρώματος σε όλο το τμήμα μέχρι και τον Πλατανιά, υπό τον σχεδιασμό της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο.

φωτο αρχειου

Ανάδοχος στα Μεγάλα Χωράφια

Υπεγράφη η σύμβαση από την Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τον ανάδοχο για το έργο. Ορίστηκε η εταιρία Άκτωρ Α.Τ.Ε. σε κοινή εργολαβία προϋπολογισμού περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ, που θα αφορά τόσο στην αποκατάσταση για τον τμήμα του ΒΟΑΚ στα Μεγάλα Χωράφια, αλλά και την περιοχή του οδικού άξονα, στη θέση Μαυρομούστακο στα Νωπήγεια Κισσάμου.

Ο ανάδοχος ορίστηκε και μένει να δούμε τα χρονοδιαγράμματα και τις προθεσμίες για να μην πέσουν τα έργα μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Ο κ. Καλογερής ανέφερε μεταξύ άλλων και την ανάγκη επιστροφής αρμοδιοτήτων στον ΟΑΚ για να αναλαμβάνει και πάλι τα έργα στο οδικό δίκτυο της Κρήτης, λέγοντας μάλιστα ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά.

zarpanews.gr

4 thoughts on “Ανοίγει η Εθνική οδός στον Πλατανιά – Κλείνει η Παλιά από Σταλό έως Αγ. Μαρίνα | Ανάδοχος στα Μεγάλα Χωράφια

  1. Πανω που αποκομοιζαμε την ανταποδοτικοτητα του Δημου και της Περιφερειας
    θα ανοιξουν την Εθνικη?
    Γιατι?
    τουριστες θα αργησουν να μας δουνε
    οι Χωρικοι δεν μιλανε
    ο δρομος Πλατανιας Αγυια ειναι ΔΡΟΜΑΡΑ (εχει μια μικρη διαροη το αποχετευτικο των Βρυσων,αλλα ειναι αναξιο λογου…)
    Θα εχουμε σχεδον τσαμπα ΔΕΗ
    Ας τε το λιγο ακομη να γινει πιο τζαμπα
    Εγω παντως με καινουρια λαστιχα …Βρυσες Πατελαρι Κυρτωμαδω Χανια 22 λεπτα και 2 Σαμπρελες
    Γεια Σας Δημαρχοι,Αντιπεριφερειαρχες κλπ.

  2. Μπράβο κύριοι…τώρα είναι η καλύτερη εποχή να κλείσουν την ΠΕΟ Γαλατά-Πλατανιά. Σκοτώστε και την παραμικρή οικονομική δραστηριότητα θα μπορούσε να αφήσει κάτι στην δοκιμαζόμενη τουριστική περιοχή. Να μαζεύονται όλοι σε Χρυσή Ακτή – Αγ. Αποστόλους, ο ένας πάνω στον άλλο. Η νοοτροπία της αγέλης…και η ανο(η)σία των διοικούντων.

  3. Αντί να φτιάξουν πρώτα το οδικό δίκτυο της παλιάς εθνικής οδού Χανίων Πλατανιά που τόσο καιρό που είναι κλειστή η Εθνική έχουμε σπάσει τα αυτοκίνητα μας..το κάνουν τώρα μετά που θα ανοίξει οι εθνική και που αρχίζει η τουριστική σεζόν με όποια προβλήματα αλλά κάτι θα αρχίσει να κινείται και πάνε να το διαλύσουν κι αυτό..ολα ανάποδα γίνονται απορώ με τι μυαλό τα κάνουν..μονο στο Ηράκλειο γίνονται έργα και σωστά έργα.. δρόμοι αερογέφυρας κτλ..αλλα καλά να πάθουμε όταν περνει τέτοια ποσοστά ο αρνουτακης στα Χανιά που μας έχει τον τελευταίο τροχό της αμάξης

  4. Ντροπη και στον Καλογερη, που λεει για το επομενο διαστημα ετσι αοριστα, και στο Ζαρπα που υιοθετει τις δηλωσεις του για λιγα κλικ…χωρις να μπει καν στον κοπο να δουν που φτανουν τα εργα Γαλατας- Πλατανιας..Απο τις 13 Μαιου που εκανε τις δηλωσεις εχουν περασει πεντε μερες και τα εργα ειναι στο ιδιο σημειο ακριβως.Τα εργα για το καλωδιο και μονο θα τους πιασουν μεσα Ιουνιου και να δουμε με τους ρυθμους που πανε.Εκτος κι αν η φραση (επομενο διαστημα) εννοει ολο το καλοκαιρι.Επαναπαβονται στο οτι δεν υπαρχουν τουριστες και μα δουλευουν ψιλο γαζι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook