Ανοιχτός ο δρόμος της επιστροφής στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πολάκη

Η εισήγηση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος μετά την επιστολή του βουλευτή Χανίων αλλάζει τα δεδομένα και πλέον φαίνεται να «κλείνει» το κεφάλαιο εσωστρέφεια που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Σε νέες βάσεις φαίνεται πως μπαίνουν οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-Πολάκη με τον πρόεδρο του κόμματος να ανοίγει παράθυρο επιστροφής μετά την αυτοκριτική επιστολή του βουλευτή.

Ο Αλέξη Τσίπρας, στην εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, παραδέχεται πως η κίνηση του Παύλου Πολάκη «μας αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε τις αρχικές μας προθέσεις», κρίνοντας πως πρόκειται για μια επιστολή «γενναίας αυτοκριτικής» αφού όμως πρώτα επισημαίνει πως το κόμμα της Κουμουνδούρου έχει «κανόνες και συλλογικές επεξεργασίες» και «κανένας δε μπορεί να βγαίνει έξω από αυτές».

Η επιστολή Πολάκη

Είχε προηγηθεί η παραδοχή λάθους από τον βουλευτή Χανίων, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν είχε πρόθεση να αμφισβητήσει δημόσια τον πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο κείμενό του, ανάμεσα σε άλλα, επισημαίνει «θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολύ περισσότερο τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες».

Τοποθετείται αναλυτικά και για τα δύο θέματα που έφεραν την αντιπαράθεση και οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα να τον παραπέμψει προς τα όργανα του κόμματος και να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων.

Σχετικά με την ενόχλησή του για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων στο νομό Χανίων αναφέρει ότι «αποτέλεσε αστοχία καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στην δημόσια σφαίρα αλλά να επιλύονται εντός των οργάνων του κόμματος» και συμπληρώνει «δεν είχα καμία πρόθεση να αμφισβητήσω τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

Όσον αφορά στην επίμαχη ανάρτηση με τις φωτογραφίες δημοσιογράφων και ονόματα δικαστικών λειτουργών ο Παύλος Πολάκης δηλώνει «η πρόθεσή μου δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων δημοσιογράφων αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης». Συνολικά μάλιστα σημειώνει πως για τα όσα συνέβησαν «αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί».

Η απόσυρση Χαιρετάκη

Η επιστροφή Πολάκη στα ψηφοδέλτια μοιάζει ακόμα πιο πιθανή καθώς ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μιχάλης Χαιρετάκης, που αποτέλεσε αφορμή της προσωρινής ρήξης μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του πρώην υφυπουργού, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την προεκλογική «κούρσα» γιατί «στον αγώνα για να φύγει αυτή η Κυβέρνηση δεν χρειάζονται μικροπολιτικές, εγωισμοί, θέσεις, καρέκλες και μηχανισμοί».

efsyn.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ