«Ανοιχτή» η ΕΕ το καλοκαίρι στους εμβολιασμένους Αμερικανούς

ανοιχτή-η-εε-το-καλοκαίρι-στους-εμβο-1212309

Οι Αμερικανοί τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid-19 θα μπορούν να επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, σε συνέντευξή της στους The New York Times την Κυριακή, περισσότερο από ένα χρόνο μετά το κλείσιμο των μη απαραίτητων ταξιδιών από τις περισσότερες χώρες για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο γρήγορος ρυθμός των εμβολιασμών στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι προχωρημένες συνομιλίες μεταξύ των αρχών εκεί και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πώς να καταστούν τα πιστοποιητικά εμβολίων αποδεκτά ως απόδειξη ανοσίας για τους επισκέπτες, θα επιτρέψουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συστήσει μια αλλαγή πολιτικής που θα μπορούσε να αποκαταστήσει τα διατλαντικά ταξίδια αναψυχής, αναφέρουν οι NYT.

«Οι Αμερικανοί, από όσο μπορώ να δω, χρησιμοποιούν εμβόλια εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Αυτό θα επιτρέψει την ελεύθερη κυκλοφορία και το ταξίδι στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Επειδή ένα πράγμα είναι σαφές: Και τα 27 κράτη μέλη θα αποδεχθούν, άνευ όρων, όλους εκείνους που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια που έχουν εγκριθεί από την ΕΜΑ», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΜΑ έχει εγκρίνει και τα τρία εμβόλια που χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, συγκεκριμένα τα εμβόλια της Moderna, των Pfizer / BioNTech και της Johnson & Johnson.

Η επικεφαλής της Κομισιόν δεν αναφέρθηκε, ωστόσο, σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε ακριβώς θα ανοίξουν τα ταξίδια αναψυχής ούτε έδωσε λεπτομέρειες για το πώς θα συμβεί. Παρόλα αυτά τα σχόλιά της είναι μια δήλωση ανώτατου αξιωματούχου ότι οι τρέχοντες ταξιδιωτικοί περιορισμοί πρόκειται να αλλάξουν βάσει των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Όπως σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν «σε καλό δρόμο» και σημείωσαν «τεράστια πρόοδο» με την εκστρατεία τους να επιτύχουν τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης ή τον εμβολιασμό του 70% των ενηλίκων, μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Πρόσθεσε ότι το «ξεπάγωμα» των ταξιδιών εξαρτάται «από την επιδημιολογική κατάσταση, αλλά η κατάσταση βελτιώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ελπίζουμε ότι βελτιώνεται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook