Ανοιχτή επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας προς τους υποψηφίους δημάρχους

Ανοιχτή επιστολή προς τους υποψηφίους δημάρχους ανά την Ελλάδα αναφορικά με τις θέσεις των  δημοτικών συνδυασμών  όσον αφορά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, δημοσιοποιεί η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Η επιστολή:

«Πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ανά την Ελλάδα και τα επιτελεία τους επεξεργάζονται τις θέσεις τους πάνω στα τοπικά προβλήματα  που θα κληθούν να λύσουν , εφόσον εκλεγούν .

Σχεδόν σε όλους τους Δήμους της χώρας οι φιλοζωικοί φορείς καλούνται να συνεισφέρουν στην επεξεργασία των θέσεων των  δημοτικών συνδυασμών  όσον αφορά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων .

Το αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον και βούληση  επίλυσης ενός σοβαρού κοινωνικού , πολιτισμικού και ηθικού θέματος ή η προσέγγιση αυτή της φιλοζωικής κοινότητας γίνεται για λόγους επικοινωνιακούς, θα το δείξει η επόμενη μέρα.

Η εμπειρία μας από όλη την Ελλάδα στο παρελθόν  είναι βέβαια αρνητική .

Οι υποσχέσεις και το φιλοζωικό ενδιαφέρον των Δημάρχων χάνεται μετά τις εκλογές, πολλοί δε εξ αυτών προχωρούν σε ενέργειες απολύτως εις βάρος των ζώων . .

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι:

Οι φιλόζωοι και οι οργανώσεις τους δεν είναι άλλη μια δεξαμενή ψήφων και δεν προωθούν συντεχνιακά συμφέροντα.

Οι φιλόζωοι και οι οργανώσεις τους είναι πολίτες που αγωνίζονται ενάντια στον εξευτελισμό, την εκμετάλλευση και την κακοποίηση κάθε έμβιου πλάσματος, με αιχμή τα ζώα. Και απ’ αυτή την άποψη βρίσκονται στην ίδια γραμμή με όλα τα ευρωπαϊκά και διεθνή κινήματα που παλεύουν για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος.

Δημόσια λοιπόν τους απευθύνουμε  ένα θεμελιακό ερώτημα πάνω στο οποίο τους καλούμε να προβληματιστούν  αλλά και να πάρουν θέση .

Θέλουν να σταματήσουν την δημιουργία νέων ,νέων καθημερινά αδέσποτων ή να διαχειριστούν απλά την υπάρχουσα κατάσταση με  το πρόβλημα  να παραμένει , να μεγεθύνεται και  να διαιωνίζεται;

Θέλουν να προσπαθήσουν για  μια πόλη χωρίς  αδέσποτα με λύσεις σύννομες και ηθικές   ή θα αρκεστούν στην πεπατημένη με ενέργειες άσκοπες , αναποτελεσματικές και με κατασπατάληση κονδυλίων ;

Και τέλος,

Θέλουν να δώσουν δείγματα ενσυναίσθησης και έμπρακτης βοήθειας σε κάθε πλάσμα που βρίσκεται σε κατάσταση πόνου, στέρησης και αποκλεισμού από τα στοιχειώδη για τη ζωή;

Η δημοτική παράταξη και ο επικεφαλής της  υποψήφιος Δήμαρχος που θα αντιληφθεί την σημασία των ανωτέρω και οι προτεινόμενες δράσεις τους που θα ενταχθούν σε αυτή την κατεύθυνση, θα έχουν επιτύχει μια πολύ σημαντική ποιοτική διαφορά : θα έχουν αποδείξει ότι ο πολιτισμός μιας πόλης δεν κρίνεται από τις βιτρίνες των μεγάλων δρόμων της, αλλά από αυτά που κρύβονται στα σοκάκια.

Η  Ομοσπονδία μας και τα στελέχη της σε όλη την Ελλάδα  έχουν απαντήσεις και  προτάσεις  ολοκληρωμένες , επεξεργασμένες και ιδίως αποτελεσματικές.»

Zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΚοινωνικό Φροντιστήριο για παιδιά ωφελουμένων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Χανίων
Επόμενο άρθροΠώς θα απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αναπνοή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ