Ανοιχτά την Κυριακή 23 Μαΐου καταστήματα και σούπερ μάρκετ – Τι θα γίνει στα Χανιά

ανοιχτά-την-κυριακή-23-μαΐου-καταστήματ-1211909

Τη δυνατότητα να λειτουργήσουν έχουν τα καταστήματα την Κυριακή 23 Μαΐου σύμφωνα με την ΚΥΑ σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν από τις 14 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 24 Μαΐου και ώρα 6:00.

Η απόφαση αφορά στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία , ζαχαροπλαστεία) φαρμακεία, βενζινάδικα καθαριστήρια, pet shop, και καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων και το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 μέχρι τις 22:30 με την εξαίρεση την παράδοση delivery που ισχύει μέχρι τη 1 τη νύχτα και τα φαρμακεία και τα πρατήρια που λειτουργούν με βάση τος ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Για τα καταστήματα λιανεμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων (mall), των εκπτωτικών χωριών, των καταστημάτων εντός καταστήματος, τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια, επίσης επιτρέπεται η λειτουργία τους σήμερα Κυριακή 23 Μαίου. Το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Στον Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Γιώργος Τοπολιανάκης. Με αφορμή την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, ο κ. Τοπολιανάκης επανέλαβε ότι αυτό βλάπτει τις μικρές επιχειρήσεις και κάλεσε τους εμπόρους να κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά.

“Και αυτή την Κυριακή θα μείνουμε κλειστά. Την προηγούμενη ήταν ανοικτά 17 καταστήματα, σε σύνολο περίπου 900 και ήταν επιτυχία μας. Το θέμα των Κυριακών το ανακινούν τα μεγάλα καταστήματα, με σκοπό να πάρουν κάποιο μέρος των πελατών που έχουν ελεύθερο χρόνο τις Κυριακές.
Αλλά αυτό που λείπει από τους καταναλωτές είναι τα χρήματα, όχι ο χρόνος. Υπάρχει χρόνος μπόλικος για τα ψώνια. Και αν απελευθερωθούν, άλλα επαγγέλματα θα χάσουν, γιατί κόσμος δεν θα μπορέσει να πάει έξω την ημέρα που κανονικά θα ξεκουραζόταν.”
zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook