«Ανοιχτά Πανιά 2022»: Η πρωτότυπη πολιτιστική δημιουργία επιστρέφει στα Χανιά | Photos + Video

ανοιχτά-πανιά-2022-η-πρωτότυπη-πολιτισ-1477629

Μετά την επιτυχημένη πρώτη χρόνια, το φεστιβάλ «Ανοιχτά Πανιά» επιστρέφει στα Χανιά, με στόχο να συνεχίσει το δημιουργικό ταξίδι παραγωγής πρωτότυπων καλλιτεχνικών έργων που ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο, δίνοντας και πάλι ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες πρακτικές.

Η παρουσίαση της φετινής διοργάνωσης έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής από τους εκπροσώπους των διοργανωτών και με την παρουσία καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν στις φετινές δράσεις.

«Να καθιερωθούν τα Χανιά, ως εύφορο πεδίο πολιτισμικής δημιουργίας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, κάτι που όπως τόνισε, επιδιώκεται μέσα από συστράτευση φορέων στον χώρο του πολιτισμού. «Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια πολιτισμική έξαρση» προσέθεσε, κάνοντας ειδική αναφορά στο φεστιβάλ βιβλίου που είναι σε εξέλιξη:

Για μια επιτυχημένη διοργάνωση με πάνω από 6.000 δράσεις την περυσινή χρονιά, έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και πρόεδρο της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, Γιάννης Γιαννακάκης:

Στις επιμέρους δράσεις του φεστιβάλ αναφέρθηκε η καλλιτεχνική διευθύντρια, Μυρτώ Λάβδα. Η ίδια έκανε λόγο για τέσσερα δομικά συστατικά του φεστιβάλ, το ανοικτό κάλεσμα για συμμετοχή, την εκπαιδευτική διάσταση και τις παράλληλες δράσεις, το γεγονός ότι συνδυάζει παράδοση και ιστορία με επικαιρότητα και το σήμερα και την ανάδειξη ιστορικών σημείων της πόλης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook