Άννα Φόνσου: Κατέρριψε έναν από τους μεγαλύτερους μύθους γύρω από την Αλίκη Βουγιουκλάκη

άννα-φόνσου-κατέρριψε-έναν-από-τους-με-1116114

Η γνωστή ηθοποιός Άννα Φόνσου μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, τη δουλειά με τον πατέρα της που ήταν μανάβης, την ανιψιά της που την υιοθέτησε, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά και ένα αστείο συμβάν με ένα αυτόγραφο.

«Δεν ήθελα να γίνω ηθοποιός, ήμουν πρώτη μαθήτρια και ήθελα να σπουδάσω, τυχαία έγινε. Ο πατέρας μου ήταν μανάβης, είχε γάιδαρο με σούστα και του έλεγαν “να έρθει η μικρή να φέρει ένα καρπούζι πάνω”.

Είμαι γεμάτη ανασφάλειες, από την κορφή μέχρι τα νύχια, αλλά όχι για το θέατρο. Δε νομίζω ότι έχει κοιτάξει τόσες ώρες άνθρωπος καθρέφτη όσο εγώ. Στο σπίτι μου δεν είμαι ποτέ ατημέλητη, τακούνια φοράω και στο σπίτι.

Όταν ήμουν μικρή ήταν όλοι φτωχοί. Έμαθα να σνομπάρω τους πλούσιους, κι αυτούς που παντρεύτηκα το έκανα γιατί τους ερωτεύτηκα.

Δεν έδωσα σημασία στα λεφτά. Από τους γάμους δεν έχω κάνει περιουσία, δούλευα 60 χρόνια στο θέατρο, είχα και μια αδελφή που προσπαθούσε να μου κρατήσει τα λεφτά μου», είπε αρχικά η Άννα Φόνσου.

Μιλώντας για την οικογένειά της, αλλά και το πώς υιοθέτησε την ανιψιά της, η Άννα Φόνσου εξήγησε ότι «τον πατέρα μου τον έχασα 60 χρονών, από το ξύλο που είχε φάει στην εξορία και σε 8 μήνες μέσα πέθανε η μαμά μου. Έχασα και την αδελφή μου πριν 16 χρόνια και υιοθέτησα την κόρη της, Ασημίνα.

Η εγγονή είναι φοβερή μουσικός, με λέει Αννούλα, όχι γιαγιά. Δεν ήθελα να κάνω παιδί, είμαι ανίκανη. Είχα επίγνωση ότι δε θέλω να κάνω παιδί, και η αδελφή μου είπε “μισό – μισό θα έχουμε το παιδί, όπως όλα”».

«Είναι ψέμα αυτό που λένε»

Για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Άννα Φόνσου είπε: «H Βουγιουκλάκη με έκανε να θέλω να κάνω καριέρα, με έλεγε αναίσθητη. Εμένα δε με ένοιαζε, μου είχαν έρθει και όλα βολικά. Είναι ψέμα ότι η Αλίκη δεν ήθελε άλλες γυναίκες με ξανθό μαλλί γύρω της. Ήμασταν πολύ φίλες με την Αλίκη για αυτό δεν παίξαμε ποτέ μαζί. Η φιλία μου μαζί της ήταν πολύ πιο πάνω από το θέατρο».

Κλείνοντας, η Άννα Φόνσου είπε: «Μια κυρία ήρθε όταν έδινα αυτόγραφα και μου λέει “Τι θα πάρω με αυτό;”, της απάντησα τίποτα και το έσκισε. Με τον Ντίνο Ηλιόπουλο είχα σχέση, όλοι οι άλλοι συνάδελφοί μου ήταν φίλοι μου.

Έχω φύγει από πολλές δουλειές επειδή είχα νιώσει άβολα. 25 χρόνια έκανα δικές μου δουλειές που τις χρηματοδοτούσα εγώ. Έπαιρνα ανθρώπους που μπορούσα να συνεννοηθώ μαζί τους. Δεν μπορώ οι σκηνοθέτες να εκμεταλλεύονται την εξουσία τους».

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook