Ανησυχία στην κυβέρνηση για τις αντοχές του ΕΣΥ – Γεμίζουν οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

ανησυχία-στην-κυβέρνηση-για-τις-αντοχ-908796

Ο κόκκινος συναγερμός που έχει σημάνει στο ΕΣΥ, με την άκρως επικίνδυνη για τις αντοχές του συστήματος αύξηση των σοβαρών περιστατικών κορονοϊού, εντείνει την ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου και φέρνει το «μοντέλο Θεσσαλονίκης», δηλ. ένα ολικό lockdown κοντά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Τη Δευτέρα μια ημέρα κατά την οποία καταγράφηκαν 1.152 κρούσματα του κορονοϊού διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 153 ασθενείς, ενώ καταγράφηκαν και επτά θάνατοι. Ο συνολικός αριθμός των ασθενών με COVID-19 που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ήταν 188, με το ποσοστό πληρότητας σε κλίνες εντατικής COVID να είναι στο 60% πανελλαδικά. Έντονη είναι η πίεση στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης. Χθες από τις 85 κλίνες Εντατικής για περιπτώσεις κορονοϊού στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ήταν κατειλημμένες οι 57 και κενές οι 28.

«Μοντέλο Θεσσαλονίκης» με κανονικό lockdown και επαναφορά των sms είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για όλη τη χώρα, εάν τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από σήμερα το πρωί δεν αποδώσουν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή».

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί μεγάλη ανησυχία για την Αθήνα, καθώς υπάρχει φόβος για πολλά «κρυφά κρούσματα» λόγω του μεγάλου πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως η Αθήνα δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης εάν υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων. Το γεγονός άλλωστε ότι χθες ανέβηκε κλίμακα και η Μαγνησία, δείχνει ότι ανά πάσα στιγμή τα δεδομένα ανατρέπονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook