Ανησυχία στα Χανιά για το άνοιγμα δημοτικών, νηπιαγωγείων, σταθμών | Τι γίνεται με την προετοιμασία, πως θα γίνεται ο καθαρισμός

ανησυχία-στα-χανιά-για-το-άνοιγμα-δημο-1038167

Τρέχουν και δε φτάνουν οι αρμόδιοι για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Χανίων, μετά την αιφνιδιαστική -για πολλούς- χτεσινή ανακοίνωση (δείτε εδώ), που επισημοποίησε το άνοιγμα των σχολικών μονάδων την 1η Ιουνίου.

Μεγάλο στοίχημα αποτελεί η έγκαιρη προετοιμασία των σχολικών μονάδων σε όλη την επικράτεια, με το βάρος για άλλη μία φορά να πέφτει στην τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί η ανάλογη συνδρομή -ούτε οικονομική, ούτε υλικοτεχνική- για να γίνει αυτό.

Επιστρέφουν στην Πρωτοβάθμια οι καθαρίστριες που είχαν πάει σε Γυμνάσια-Λύκεια

Όπως είπε στο zarpanews.gr ο αντιδήμαρχος Παιδείας Χανίων, Αντώνης Βαρδάκης, ήδη από την Παρασκευή με απόφαση Δημάρχου, οι σχολικές καθαρίστριες της Πρωτοβάθμιας, που συνέδραμαν το τελευταίο διάστημα στις μονάδες της Δευτεροβάθμιας, επιστρέφουν στα πόστα τους και στα σχολεία που δραστηριοποιούνται.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας, μένουν πλέον χωρίς δεύτερη βάρδια, που κάλυπτε το κομμάτι της απογευματινής καθαριότητας-απολύμανσης των χώρων, ενώ και στα δημοτικά «γρίφος» αποτελεί το πως θα γίνεται η ολοκληρωμένη καθαριότητα και απολύμανση των χώρων καθημερινά.

Το μόνο καλό νέο σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, είναι ότι ο Δήμος έχει εξασφαλίσει μεγάλες ποσότητες σε αντισηπτικά και είδη καθαρισμού και αυτοπροστασίας των εργαζομένων και ως προς αυτά υπάρχει επάρκεια, τουλάχιστον έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

«Σε 156 σχολικές μονάδες στα Χανιά, θα έπρεπε να υπάρχουν πάνω από 300 καθαρίστριες για να καλύπτουν τις διπλές βάρδιες, κάτι που είναι πρακτικά ανέφικτο», ανέφερε ο κ. Βαρδάκης.

Παιδικοί σταθμοί ΔΟΚΟΙΠΠ: Ετοιμότητα δομών-προσωπικού, «γρίφος» ο αριθμός των παιδιών

Για τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του ΔΟΚΟΙΠΠ, η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη, ανέφερε ότι υπάρχει εγρήγορση ενώ σε πολύ μεγάλο βαθμό, μονάδες και προσωπικό είναι σε ετοιμότητα για το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων.

«Έχουμε ήδη καθαρίσει όλα τα κτίρια μας, ενώ αυτή την εβδομάδα θα γίνει και εκτεταμένη απολύμανση σε όλους του χώρους από ειδικό συνεργείο. Τα τρόφιμα που δίνονται στους μαθητές έχουν ελεγχθεί και όσα έληγαν μέσα στον Μάιο είχαν δοθεί στα συσσίτια.», τόνισε η κ. Ζερβουδάκη η οποία έκανε λόγο και για το πόσα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται ανά τμήμα, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν:

«Τα τμήματα λογικά θα πρέπει να μοιραστούν και να γίνεται εκ περιτροπής η προσέλευση των μαθητών, ωστόσο στους σταθμούς του ΔΟΚΟΙΠΠ ούτως ή άλλως τα τμήματα δεν ξεπερνούν τους 20 μαθητές, οπότε θα μπορούμε να εφαρμόσουμε την εναλλάξ τέλεση των μαθημάτων, όμοια με την δευτεροβάθμια», ανέφερε η κ. Ζερβουδάκη.

Όπως ξεκαθάρισε τέλος, οι εκπαιδευτικοί που λείπουν με άδεια ειδικού σκοπού είναι ελάχιστοι και αρκετοί έχουν ήδη ανακαλέσει, ενώ μένει να διευκρινιστεί τι θα γίνει με τις άδειες των ευπαθών ομάδων.

«Φως» στους φόβους και τις ανησυχίες της  σχολικής κοινότητας αναμένεται να ρίξουν οι ανακοινώσεις από το Υπουργείο Παιδείας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook