Ανησυχία για τη διασπορά του κορονοϊού σε σχολεία των Χανίων – Περιμένοντας το… βαθύ κόκκινο για να κλείσουν

ανησυχία-για-τη-διασπορά-του-κορονοϊο-1188253

Συζήτηση αναφορικά με αίτημα της αντιπεριφέρειας και των Δήμων Χανίων και Αποκορώνου για το κλείσιμο των σχολείων, μέχρι να επανεκτιμηθούν, όπως αναμένεται να γίνει την Παρασκευή, συνολικά τα μέτρα για τα Χανιά και να αυστηροποιηθεί η καραντίνα.

Για να κλείσει ένα σχολείο λόγω κορονοϊού, όπως αναφέρει το αρμόδιο Υπουργείο, θα πρέπει να υπάρχουν τρία κρούσματα, τα οποία δεν θα είναι συσχετιζόμενα, αλλά να αποδεικνύεται διασπορά σε διαφορετικά τμήματα, όπως έγινε στο 1ο Λύκειο, όπου διαπιστώνονται κρούσματα ακόμα και μετά το κλείσιμο του σχολείου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Αντώνης Βαρδάκης επισήμανε οτι τα χέρια του Δήμου Χανίων για να κλείσει τα σχολεία είναι δεμένα, όπως ισχύει για όλους τους δήμους της χώρας σύμφωνα με νέα ΚΥΑ, κάτι που επαφίεται στις αρμόδιες διευθύνσεις Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας και κυρίως στον ΕΟΔΥ, εκφράζοντας την ανησυχία του για εκτράχυνση της κατάστασης, λόγω και της συνεχούς μετακίνησης εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο.

Η αρμόδια Διευθύντρια της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Πόπη Ψαρουδάκη, έδωσε το παρών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, επισημαίνοντας οτι υπάρχει διαρκής επαφή με τους δήμους της περιφερειακής ενότητας, προσπαθώντας για το καλύτερο.

«Όλοι είναι σε ετοιμότητα», ξεκαθάρισε, υπενθυμίζοντας το αίτημα σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Καλογερή, για τους δήμους Χανίων και Αποκορώνου, όπου υπάρχουν αυξητικές τάσεις, να κλείσουν τα σχολεία για την προστασία παιδιών, καθηγητών και των οικογενειών τους.

Τόνισε οτι μπορεί να εισηγηθεί για να κλείσει κάποιο σχολείο, όπως αυτό του Βαμβακόπουλου, όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να παρθεί η απόφαση από την κεντρική εξουσία.

Ακόμη έγινε ενημέρωση για ακόμα ένα κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό σε σχολείο των Χανίων.

zarpanews.gr

5 thoughts on “Ανησυχία για τη διασπορά του κορονοϊού σε σχολεία των Χανίων – Περιμένοντας το… βαθύ κόκκινο για να κλείσουν

  1. Οι πολυδιαφημισμένη άριστοι είναι τελικά άχρηστοι και επικίνδυνοι για την τnν υγεία μας …παραιτηθείτε τώρα

  2. Τα παιδιά στα Δημοτικά Σχολειά συμπεριφέρονται με μοναδική συνέπεια. Τους γονείς (όχι όλους) που τα συνοδεύουν τους έχετε δει; Αλήθεια, ιδέα μου είναι ότι στο κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα κάθε απόγευμα μπαινοβγαίνουν αθλητές και γονείς; Αν το χλώριο σκοτώνει τον κορωνοϊό, πείτε το και σε εμάς ρε παιδιά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook