Ανησυχία για τα Θεοφάνεια – Ποια μέτρα ισχύουν σήμερα, τι θα γίνει στα Χανιά

ανησυχία-για-τα-θεοφάνεια-ποια-μέτρα-794158

Έντονη είναι η ανησυχία για τυχόν φαινόμενα συνωστισμού πιστών σήμερα στη λειτουργία των Θεοφανείων και τον Αγιασμό των Υδάτων, σε μια στιγμή που η μετάλλαξη Όμικρον επελαύνει στη χώρα μας, με τα 9 πλέον στα 10 κρούσματα να ανήκουν στη νέα παραλλαγή του κορονοϊού.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του επίκουρου καθηγητή επιδημιολογίας και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος, λόγω και της μετάλλαξης Όμικρον, συνέστησε στους ανεμβολίαστους να μην παραστούν στους εορτασμούς για τα Θεοφάνεια.

Κλειδί για να μην υπάρξει διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον είναι η πιστή τήρηση των μέτρων από όλους τους πιστούς και ο έλεγχος των πρωτοκόλλων τόσο από την πολιτεία, όσο και την εκκλησία, την οποίο η κυβέρνηση καλεί να εξαντλήσει τις δυνατότητες της στην εφαρμογή των μέτρων, προκειμένου να προστατεύσει το ποίμνιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανεμβολίαστοι πιστοί οφείλουν να προσέρχονται στους ναούς με αρνητικό rapid test και με χρήση μάσκας, ενώ και στους εξωτερικούς χώρους όπου θα γίνει η Τελετή για τον Αγιασμό των Υδάτων επιβάλλεται όλοι οι πιστοί να έχουν αποστάσεις μεταξύ τους, να κάνουν self test πριν πάνε σε αυτές τις εκδηλώσεις, και να φορούν διπλή ή υψηλής προστασίας μάσκα.

Στα Χανιά χωρίς κόσμο θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων στη δεξαμενή του Άη Γιάννη, όπως δήλωσε στο Zarpa Radio 89.6 η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Χρυσούλα Χατζηδάκη, ενώ ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ρίψη του σταυρού στη θάλασσα, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, εξέδωσε και η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, λόγω της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού και της διάδοσης της μετάλλαξης όμικρον, “δέν θά πραγματοποιηθῇ ἡ ἐπίσημος μετάβασις εἰς τὸ παλαιὸν Λιμάνι τῶν Χανίων διά τήν κατάδυσιν εἰς τὴν θάλασσαν τοῦ Τιμίου Σταυροῦ.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook