Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κορινθία: Νέο μήνυμα από το 112 και εκκένωση και άλλων χωριών

ανεξέλεγκτη-η-φωτιά-στην-κορινθία-νέο-1224874

Η μάχη με τις φλόγες στο μέτωπο της φωτιάς συνεχίζεται, καθώς από χθές το βράδυ καίγονται τα Γεράνεια Ορη. Η φωτιά έχει καταστρέψει μεγάλη έκταση στον Σχίνο Κορινθίας, ενώ έκαψε σπίτια και προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

Αυτή την ώρα, Εκτός από 17 αεροσκάφη, επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων, το ειδικό μηχανοκίνητο τη Πυροσβεστικής, ενώ από αέρος συνδράμουν 17 αεροσκάφη συνολικά και 4 ελικόπτερα, 2 του Στρατού που κάνουν κατάσβεση και από 1 της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος που συντονίζουν. Στο έργο της κατάσβεσης βοηθούν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν έχει πλέον ενιαίο μέτωπο (που τη νύχτα έφτασε και τα 4 χιλιόμετρα), αλλά υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, κάτι που κάνει λίγο καλύτερη την κατάσταση, αλλά οι επικεφαλής φοβούνται αναζωπυρώσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Με νέο μήνυμα που εστάλη από το «112» οι κάτοικοι των περιοχών Αιγειρούσες και Ντουράκος κλήθηκαν να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν άμεσα προς το Αλεποχώρι μέσω του παραλιακού δρόμου. Αυτές είναι δύο ακόμη περιοχές που εκκενώθηκαν προληπτικά λόγω της φωτιάς.

Νωρίτερα καθώς η φωτιά κινείτο προς τα Μέγαρα ζητήθηκαν να εκκενωθούν οι γύρω περιοχές. Ο δήμαρχος της περιοχής, Γρ. Σταμούλης, τόνισε: «Προσοχή! Λόγω των ισχυρών ανέμων και της δυσμενούς εξελίξεως της πυρκαγιάς που μαίνεται στα Γεράνεια, πρέπει άμεσα να εκκενωθούν όλες οι περιοχές από τον αέρα μέχρι τα Μέγαρα, Αέρας, Χάνι,Τούτουλη, Ζάχουλη, Πεύκενεας, Μαυρατζας κλπ».

Κατά διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω της φωτιάς

Επίσης, το πρωί διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την Τροχαία, στον κόμβο Μεγάρων- Αλεποχωρίου στο ρεύμα προς Αλεποχώρι και στην περιοχή Δελφίνια, επί της οδού Χρυσανθέμων, προς Μάζι, ενώ τη νύχτα είχε διακοπεί η κυκλοφορία από Σχίνο προς Αλεποχώρι και στη διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό με την Ψάθα, στο ρεύμα προς Ψάθα, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για πολίτες, αλλά και για να μπορούν να κινηθούν ελεύθερα τα πυροσβεστικά οχήματα.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook