Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Σταμάτα Αττικής: Καίγονται σπίτια, συναγερμός σε τρεις ακόμα περιοχές | Photos + Video

ανεξέλεγκτη-η-φωτιά-στη-σταμάτα-αττικ-1257732
Intime

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης και μαίνεται αυτή την ώρα. Ήδη σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η φωτιά έχει εκδηλωθεί στον οικισμό Γαλήνη, μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης- και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι φλόγες “γλείφουν” και σπίτια».

Στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. 

Σημειώνεται, ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Στις εικόνες του newsit.gr, φαίνονται οι φλόγες, που πλέον έχουν περάσει τις μάντρες των σπιτιών και έχουν μπει στις αυλές, με το πύρινο μέτωπο να εξαπλώνεται ραγδαία, ενώ στη Ροδόπολη καίγονται σπίτια.

Οι καπνοί είναι πυκνοί και έχουν εξαπλωθεί σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Αττικής.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως πως η οσμή από τον καπνό είναι αισθητή και στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Σημειώνεται, ότι οι άνεμοι στην περιοχή φτάνουν τα 5 μποφόρ.

newsit.gr, dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook