Ανέβηκαν οι τόνοι για τα οικονομικά του Δήμου Χανίων: «Ντροπή σας, θα διακόψουμε μέχρι να ηρεμήσετε» Video

ανέβηκαν-οι-τόνοι-για-τα-οικονομικά-το-1703130

Ένταση προκλήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων στη διάρκεια της συζήτησης για τον ισολογισμό – οικονομικό απολογισμό του 2021.

Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του Τάσου Βάμβουκα ο οποίος κατηγόρησε την δημοτική αρχή για «λογιστικές αλχημείες» και προεκλογικές κινήσεις που αλλοιώνουν την αποτύπωση των οικονομικών στοιχείων.

Μάλιστα έκανε λόγο για δήθεν πλεόνασμα 300 χιλ. ευρώ που αποκρύπτει πραγματικό έλλειμμα 2. 2 εκ ευρώ καθώς βεβαιώθηκαν, όπως είπε.

Τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος που του ζήτησε να ανακαλέσει λέγοντας ότι προσβάλει τους υπηρεσιακούς ενώ ο αντιδήμαρχος οικονομικών Τάσος Αλόγλου, κάλεσε τον πρώην Δήμαρχο να προχωρήσει σε μηνύσεις αν πιστεύει ότι είναι έτσι τα πράγματα.

Από τη μεριά του ο Τάσος Βάμβουκας απάντησε ότι δεν συνηθίζει να πορεύεται με μηνύσεις στον πολιτικό του βίο.

Η ένταση γενικεύτηκε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρά σε δίλεπτη διακοπή.

Για ένα «πρωτοφανές Bullying» σε βάρος του έκανε λόγο ο κ. Βάμβουκας. «Η κα Μπολανάκη επιβεβαίωσε ότι αυτό που λέω είναι σωστό. Χρήματα του 2022 χρεώθηκαν το 2021. Άρα αυτό που λέω είναι σωστό».

Όπως διευκρινίστηκε πάντως το συγκεκριμένο ποσό αφορούσε οφειλές που βεβαιώθηκαν σε παρόχους ενέργειας ενώ τόσο η υπηρεσία όσο και οι ορκωτοί ελεγκτές υποστήριξαν πως όλα έχουν γίνει νόμιμα και όπως προβλέπει η διαδικασία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook