Ανεβάζει ξανά τους τόνους ο Ερντογάν: Τους είπαμε αν επιτεθείτε στο Oruc Reis θα πληρώσετε βαρύ τίμημα

ανεβάζει-ξανά-τους-τόνους-ο-ερντογάν-τ-1089233

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ερντογάν δήλωσε: «Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και έλαβαν την πρώτη απάντηση».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Ταγίπ Ερνογάν έστειλε τα δικά του μηνύματα, «απαντώντας» τρόπον τινά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στην Άγκυρα στη συνδιάσκεψη των επικεφαλής των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η χώρα του «δεν εποφθαλμία τα δίκαια των άλλων, αλλά δεν επιτρέπει να καταπατήσουν και τα δικά της δίκαια».

Υπογράμμισε δε ότι:

«Ο δρόμος της λύσης στην Ανατολική Μεσόγειο περνάει μέσα από τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις. Αν λειτουργήσουμε ευσυνείδητα και με λογική μπορεί να βρεθεί μια φόρμουλα σε μία λογική «kazan-kazan» (win-win, όπου θα είναι όλοι κερδισμένοι), η οποία που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων των πλευρών».

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι το Oruc Reis θα συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Ο Ερντογάν επανέλαβε την πάγια τουρκική θέση για την επήρεια του Καστελόριζου στην ΑΟΖ:

«Η στάση της Ελλαδας στο Αιγαίο και την Μεσόγειο είναι κακόβουλη. Δεν μπορεί να δοθεί εξήγηση με την κοινή λογική η απαίτηση για δικαιοδοσία επί του θαλάσσιου χώρου μέσω του Καστελόριζου, το οποίο απέχει από τις τουρκικές ακτές δύο χιλιόμετρα και από την ηπειρωτική Ελλάδα 580 χιλιόμετρα. Ο ισχυρισμός ότι ένας χώρος 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων μπορεί να κατέχει θαλάσσιο χώρο 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι αστείος και αβάσιμος».

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook