Προσοχή: Υψηλές θερμοκρασίες έως 26 βαθμούς και σκόνη στα Χανιά – Πότε θα φτιάξει ο καιρός

προσοχή-υψηλές-θερμοκρασίες-έως-26-βαθμ-1207399

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται από σήμερα Παρασκευή στα Χανιά αλλά και στην υπόλοιπη Κρήτη, με τις μέγιστες τιμές – στις βόρειες περιοχές του νησιού – να ξεπερνούν τους 26 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα.

Ιδιαίτερη προσοχή σε αυτές τις περιοχές – Έρχονται ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι 

Ο κ. Λέκκας εφιστά την προσοχή, καθώς οι ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης στα δυτικά, ανατολικά των Χανίων, βόρεια του Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου, με εντάσεις οι οποίες θα συνεχίσουν να κυμαίνονται στα 5 με 6 μποφόρ αλλά οι μέγιστες ριπές θα ξεπερνούν τα 7 με 8 μποφόρ!

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Καλό θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Παρασκευή 1 Απριλίου, με αυξημένες όμως νεφώσεις. Οι νότιοι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι το πρωί, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ της Παρασκευής θα στραφούν από νοτιοδυτικές έως και δυτικές διευθύνσεις. Η έντασή τους θα πέσει στα 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει για τις βόρειες περιοχές του νησιού στους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Χαμηλότερες θα είναι στην ενδοχώρα και στα νότια. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν κοντά στους 26 βαθμούς για τα βόρεια, 22 με 23 στις νότιες περιοχές ενώ κατά τόπους –σε βόρειες περιοχές– οι μέγιστες τιμές θερμοκρασίας μπορεί να ξεπεράσουν και τους 27 με 28 βαθμούς! Θα είναι καθαρά σε τοπικό επίπεδο και λόγω των καταβατικών νοτιάδων, διευκρινίζει ο κ. Λέκκας.

Η μεταφορά σκόνης ευνοείται, θα προκαλεί μία θολότητα στην ατμόσφαιρα, ενώ η εισπνεόμενη στα χαμηλά στρώματα, θα είναι σε οριακά επίπεδα.

Καλός προβλέπεται να είναι ο καιρός και το Σάββατο 2 Απριλίου αλλά και πάλι θα έχουμε νεφώσεις, με ηλιοφάνεια. Η μεταφορά σκόνης θα είναι στην κορύφωσή της, προκαλώντας θολή ατμόσφαιρα.

Όπως είπε ο κ. Λέκκας, η μεταφορά σκόνης θα περνά τα όρια ασφαλείας παρόλα αυτά δεν φαίνεται πως έχει ανησυχητικά χαρακτηριστικά γιατί θα έχει σύντομο χαρακτήρα.  Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, με την μέγιστη τιμή τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή η μεταφορά της σκόνης παύει προσωρινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ενδεικτικά η πρόγνωση της γεωγραφικής κατανομή των συγκεντρώσεων σκόνης για το μεσημέρι της Πέμπτης 31/04 καθώς και τα κατακόρυφα προφίλ της σκόνης σε επιλεγμένες πόλεις. Στα κατακόρυφα προφίλ σκιάζεται με καφέ αποχρώσεις το βάθος της ατμόσφαιρας στο οποίο η συγκέντρωση σκόνης αναμένεται να ξεπερνά τα 100 μg/m3.

Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης, τα φαινόμενα (βροχές / καταιγίδες) που αναμένεται να σημειωθούν θα έχουν σε πολλές περιπτώσεις χαρακτηριστικά λασποβροχής.

Σταδιακή απομάκρυνση των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου 02/04 και από τα βορειοδυτικά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook