Άνεργος Χανιώτης: «Μου βρήκαν δουλειά, αλλά ο Δήμος δε με πήρε»

άνεργος-χανιώτης-μου-βρήκαν-δουλειά-977624

Σε επώνυμη καταγγελία για το απάνθρωπο της κατάστασης στην οποία βρίσκεται, προχώρησε μέσω του zarpanews.gr ο κ. Μιχάλης Μαυροματάκης, ο οποίος περιγράφει με μελανά χρώματα τις προσπάθειές του να βρει δουλειά μετά από χρόνια ανεργίας.

Ο κ. Μαυροματάκης, ηλικίας 57 ετών, είχε κάνει αίτηση να συμμετάσχει σε πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για μακροχρόνια άνεργους, ηλικίας από 55 ως 67 ετών. Υπό μια έννοια μάλιστα, ξεπερνούσε τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς το ανώτατο όριο διαστήματος ανεργίας ήταν 60 μήνες, ενώ ο ίδιος ήταν άνεργος για 64 – περισσότερα από 5 χρόνια δηλαδή.

Σε κάθε περίπτωση, έγινε δεκτός στο πρόγραμμα και βρέθηκε γι’αυτόν μια θέση στον Δήμο Χανίων, γενικών καθηκόντων σε σχολείο. Από την πλευρά του ΟΑΕΔ δεν υπήρξε κανένα κώλυμα. Ο καταγγέλλων όμως, ο οποίος τελείωσε την τεχνική σχολή στην Κίσαμο ως μηχανοτεχνίτης το 1979, βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπος με την απαίτηση – για την οποία, όπως λέει, δεν είχε ενημερωθεί νωρίτερα, να προσκομίσει απολυτήριο Λυκείου ή αντίστοιχου (εξατάξιου γυμνασίου, στην περίπτωσή του), πράγμα που δεν διαθέτει.

Αποτέλεσμα ήταν, ο Δήμος Χανίων να απορρίψει την αίτησή του.

Ο κ. Μαυροματάκης θέτει το ερώτημα, τι είδους στήριξη είναι αυτή, που απαιτεί από ανθρώπους σε αρκετά μεγάλη πια ηλικία, που βρίσκονται άνεργοι επί χρόνια, που θα επιφορτιστούν να κάνουν τις απλούστερες των εργασιών, απολυτήριο λυκείου και να συνεχίζουν να μένουν άνεργοι:

«Τι είδους προγράμματα στήριξης για 60χρονους είναι αυτά, που ζητούν απολυτήριο λυκείου για ανοίγουμε μια πόρτα ή να σκουπίζουμε κάποια αυλη; Τι βοήθεια προς ανέργους είναι αυτή;», λεει ο κ. Μαυροματάκης, ο οποίος στο μεταξύ παραμένει άνεργος και η ελπίδα του να μπορέσει επιτέλους να βρει μια δουλειά, έχει σχεδόν εξανεμιστεί.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook