Ανεμβολίαστος ασθενής με κορονοϊό μήνυσε τους γιατρούς που του έσωσαν τη ζωή

ανεμβολίαστος-ασθενής-με-κορονοϊό-μή-1138657

Την οργή του ιατρικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών έχει προκαλέσει η απόφαση ενός ανεμβολίαστου ασθενή με κορονοϊό να μηνύσει σχεδόν όλο το προσωπικό, που ασχολήθηκε με τη νοσηλεία του και τελικά του έσωσε τη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, ο ασθενής αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα από τη στιγμή που προσβλήθηκε από κορονοϊό και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Μάλιστα, το ιατρικό προσωπικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει ακόμη και την απόφραξη την οποία υπέστη.

Η νοσηλεία του διήρκησε για αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ και να διασωληνωθεί.

Δεν πίστευε πως είχε προσβληθεί από κορονοϊό

Ωστόσο, μόλις ο ασθενής αποσωληνώθηκε ζήτησε δείγμα για να το εξετάσει αλλού (εκτός νοσοκομείου) γιατί δεν πίστευε πως έπασχε από κορονοϊό.

Στη συνέχεια, δε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μήνυσε τους γιατρούς για τον τρόπο με τον οποίο τον νοσήλευσαν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο ασθενής κατηγορεί το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος, επειδή οι γιατροί του έκαναν τραχειοστομία.

Οργή των γιατρών και νοσηλευτών

Η απόφαση του ασθενή έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις ανάμεσα στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατεί οργή και μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Εμείς τον σώσαμε και αυτός μας μηνύει”.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά που έκανε για το θέμα ο καθηγητής καρδιολογίας, Περικλής Νταβλούρος:

“Το θετικό με τις μηνύσεις γιατί διασωληνώθηκε, γιατί έγινε τραχειοστομία, γιατί νοσηλεύτηκε, γιατί πήρε οξυγόνο, κτλ είναι ότι θα απευαισθητοποιηθούν οι εισαγγελικές αρχές και δε θα γίνουμε Αμερική. Στην οποία Αμερική άμα τω εξιτηρίω, σε πιάνει και ένας δικηγόρος “να δούμε πόσα θα πάρουμε από τους γιατρούς”…

ΥΓ: επειδή το πράγμα πέρα από τραγελαφικό αρχίζει και χοντραίνει, μήπως οι Ιατρικοί σύλλογοι πρέπει να κάνουν και 10-20 μηνύσεις για ηθική βλάβη, συκοφαντική δυσφήμηση, οτιδήποτε (δε τα ξέρω και καλά), σε ασθενείς, συγγενείς και λοιπούς αρωγούς να τελειώνει το θέατρο του παραλόγου;”.

Σάλος στην Πάτρα: Αντιεμβολιαστές αρνούνται μετάγγιση αίματος από εμβολιασμένους

Σάλος έχει προκληθεί στην Πάτρα με ομάδες αντιεμβολιαστών, που αρνούνται να δεχτούν μετάγγιση αίματος εμβολιασμένων πολιτών.

Μετά την άρνηση διασωλήνωσης, φαίνεται πως μία νέα… επικίνδυνη “μόδα” άρχισε να επικρατεί στις τάξεις των αντιεμβολιαστών.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του flamis.gr, σαν να μην έφτανε η προσπάθεια κάποιων να πείσουν γιατρούς να τους δώσουν “μαϊμού” πιστοποιητικά, δήθεν ότι έκαναν εμβόλιο, οι αντιεμβολιαστές εμφανίζονται πλέον και σε οργανωμένες ομάδες προσπαθώντας να παρασύρουν και άλλους, ώστε σε περίπτωση ανάγκης για μετάγγιση αίματος να αρνηθούν αίμα… εμβολιασμένων.

Ξεσπά η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

Η αντίδραση της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών είναι έντονη για τα νέα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που δίνουν και παίρνουν στο διαδίκτυο.

Η Αννα Μαστοράκου ξεσπά και ζητεί την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

“Μέχρι τώρα είχαμε την άρνηση διασωλήνωσης, από την οποία πέθαναν και άνθρωποι, τώρα έχουμε ομάδες που αρνούνται μετάγγιση” αναφέρει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Όπως υπογραμμίζει η ίδια, “είναι συνταρακτικό το ότι υπάρχουν ομάδες που λειτουργούν οργανωμένα και πανελλαδικά. Αυτό το έχουμε δει και στην άρνηση της διασωλήνωσης, αλλά η τελευταία μόδα είναι ότι αν κάποιος μπει χειρουργείο ή θέλει μετάγγιση και ανήκει σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες «αντιεμβολιαστών» ζητά να μην γίνει μετάγγιση από εμβολιασμένο”.

Εξηγεί, δηλαδή, ότι έχουν συγκεκριμένη απαίτηση. “Αυτό φυσικά δεν έχει καμία επιστημονική βάση. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με την επιστήμη και δέχονται ότι διαβάσουν στο διαδίκτυο. Εχω την άποψη πλέον ότι λειτουργούν συντεταγμένα”.

Το τρολάρισμα από τον Μόσιαλο

Στο ζήτημα είχε αναφερθεί πριν από μήνες και ο Ηλίας Μόσιαλος, τρολάροντας τους αντιεμβολιαστές με ανάρτησή του στα social media.

Καυτηριάζοντας το ερώτημα ενός μέλους μίας ομάδας με όνομα “Οι Ανεμβολίαστοι” σχετικά με το πώς θα διασφαλιστεί σε περίπτωση ανάγκης για μετάγγιση πως ο δότης αίματος δεν έχει εμβολιαστεί, ο Ηλίας Μόσιαλος είχε γράψει:

“Θα του κάνετε εξέταση αντι-ψέκ αντισωμάτων”.

“Αν τα έχει τότε πάτε για τον επόμενο. Θα κοστίσει λιγάκι η διαδικασία αλλά θα είστε σίγουροι. Αν πρόκειται για επείγουσα μετάγγιση αίματος τότε θα πάρετε ένα μικρό ρίσκο να αλλάξει το DNA σας και να γίνετε Εσκιμώος”, είχε προσθέσει.

Προκειμένου να “πείσουν” για τους… ισχυρισμούς τους, αντιεμβολιαστές έχουν δημοσιεύσει στα social media βίντεο, με “ρεπορτάζ” για το τι περιέχει το αίμα των εμβολιασμένων.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook