Ανέκδοτο μυθιστόρημα του Λέοναρντ Κοέν θα κυκλοφορήσει έξι χρόνια μετά τον θάνατό του

ανέκδοτο-μυθιστόρημα-του-λέοναρντ-κο-1415699

Μπορεί να έφυγε από τη ζωή, συνεχίζει ωστόσο να μάς τροφοδοτεί με τα εμπνευσμένα δημιουργήματά του. Για τον Λέοναρντ Κοέν ο λόγος, ένα ανέκδοτο μυθιστόρημα του οποίου πρόκειται να κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο.

Το βιβλίο έχει τίτλο «A Ballet of Lepers» και γράφτηκε από τον σπουδαίο τραγουδοποιό, ερμηνευτή και λογοτέχνη στο Μόντρεαλ, το 1956, την ίδια χρονιά που δημοσιεύτηκε η πρώτη ποιητική συλλογή με την υπογραφή του. Θέμα του μυθιστορήματος είναι οι τοξικές σχέσεις και οι προσπάθειες που κάνει κανείς για να τις διατηρήσει.

Πιο συγκεκριμένα αφηγείται την ιστορία ενός 35χρονου πωλητή ο οποίος καλείται να αναλάβει την φροντίδα του υπέργηρου παππού του φιλοξενώντας τον στο σπίτι του. Κατά την διάρκεια της συγκατοίκησής τους ο ηλικιωμένος ξεσπά σε κρίσεις βίας και ο νεαρός εγγονός του ανακαλύπτει μια άγνωστη βίαιη πλευρά του δικού του εαυτού. Η ιστορία αυτή μάλιστα περιέχει και αυτοβιογραφικά στοιχεία καθώς αντλεί στοιχεία από την δύσκολη σχέση που είχε ο ίδιος ο Κοέν με τον παππού του, στο πλευρό του οποίου μεγάλωσε αφού έχασε τον πατέρα του όταν ήταν μόλις 6 ετών.

Παρά το γεγονός ότι ο Λέοναρντ Κοέν πίστευε πολύ στην αξία αυτού του μυθιστορήματος, είχε απορριφθεί από δύο διαφορετικές εκδοτικές εταιρείες εξ ου και έμεινε στα συρτάρια του μέχρι το 2016 που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook