ΑΝΕΚ LINES: Από τον Ειρηναίο Γαλανάκη στο κόψιμο δρομολογίων  – Θα αντιδράσει κανείς;

ανεκ-lines-από-τον-ειρηναίο-γαλανάκη-στο-κό-1401085

H ANEK αφήνει τα Χανιά χωρίς καράβι για μερικά Σάββατα κι από τους αρμόδιους ούτε κιχ…

Μια εταιρεία λαϊκής βάσης που ξεπήδησε από το φωτισμένο μυαλό του μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη, φτιάχτηκε από τα «σπλάχνα» των Χανιωτών και πάνω στους νεκρούς τους από το «Ηράκλειον». Αυτό ήταν η ΑΝΕΚ που ιδρύθηκε το 1967 για να έχουν τα Χανιά καράβι να μην είναι ο τόπος μας βορά στις ορέξεις των εφοπλιστικών συμφερόντων.

Στα 55 χρόνια που μεσολάβησαν από τότε μέχρι σήμερα ο κόσμος μας άλλαξε ραγδαία αλλά η ΑΝΕΚ κατάφερε να κρατηθεί με αξιοπρέπεια, όχι χωρίς να αλλάξει μορφή και χαρακτήρα αλλά πορευόμενη πάντα χέρι – χέρι με τους Χανιώτες που σταθερά και με συνέπεια την στηρίζουν, την υπερασπίζονται και την πονάνε.

Κι όμως μια αύξηση στα καύσιμα -όχι αμελητέα, όχι ευκαταφρόνητη- έκανε την διοίκηση, την χανιώτικη διοίκηση της ΑΝΕΚ να πάρει εν έτει 2022 την απόφαση να αφήσει χωρίς καράβι τα Χανιά τα Σάββατα…

Τα Σάββατα που γνωρίζει πως δεν υπάρχει δρομολόγιο Σούδα – Πειραιάς ούτε από τις Μινωικές Γραμμές. Ξέροντας πως με αυτήν την απόφαση στέλνει τους Χανιώτες στο Ηράκλειο για να ταξιδέψουν. Τους φοιτητές, τις οικογένειες, τους επαγγελματίες οδηγούς…

Κι αν η απόφαση πάρθηκε λόγω περικοπών… Γιατί οι περικοπές αυτές δεν έγιναν στο δρομολόγιο του Ηρακλείου; Εξάλλου το Ηράκλειο έχει καθημερινό καράβι προς Πειραιά, δεν θα έκανε κακό στους Ηρακλειώτες.

Ή γιατί δεν κόπηκε ένα άλλο δρομολόγιο, ας πούμε της Τετάρτης που τα Χανιά έχουν καράβι προς Πειραιά;

Και κυρίως γιατί δεν αντιδρά κανείς από τους τοπικούς φορείς: Δήμος, Αντιπεριφέρεια, Επιμελητήρια, Παραγωγικοί φορείς, Αγρότες, Οδηγοί, πολιτικά κόμματα, όφειλαν να έχουν πάρει δυναμική και δημόσια θέση.

Φανταστείτε πώς θα αντιδρούσαν στο Ηράκλειο σε μια ενδεχόμενη ανάλογη απόφαση και εάν θα το άφηναν να συμβεί.

Τι συμβαίνει στα Χανιά; Πότε και πώς οδηγήθηκε αυτή η κοινωνία στην πλήρη αδιαφορία και στην απάθεια και τι περιμένουν άραγε οι θεσμικοί της εκπρόσωποι για να αντιδράσουν;

Έχουν σκεφτεί ότι πιθανόν αυτή η αδράνεια να επιφυλάσσει για τον τόπο μας μια χειρότερη μοίρα;

ΖΑΡΠ…

19 thoughts on “ΑΝΕΚ LINES: Από τον Ειρηναίο Γαλανάκη στο κόψιμο δρομολογίων  – Θα αντιδράσει κανείς;

  1. Τα Χανιά πάσχουν από ελλιπες πολιτικο προσωπικο. Ποιος να αντιδράσει, ο Παναγής που ανεβαίνει με τη κομπανία με το αεροπλάνο η ο άλλος ο καλογερης που πάει στα γλέντια στα ρακοκαζανα και στα πιλάφια με το αγροτικο;

  2. Τα είπατε όλα!Μπράβο σας!Είναι δυνατόν τέτοια πράγματα; Αφήστε που αυξήθηκαν και τα εισιτήρια!Δεν τα βγάζουν τα έξοδα;Μα πραγματικά τώρα!Κατάργησαν για 1 μήνα το Σάββατο; Είμαι έξω φρενών με αυτό!

  3. Πραγματικά τώρα, ας αφήσουμε εκτος πες τις διαμαρτυρίες.. Εδώ δεν κάνουν κάτι για την ακρίβεια και αλλά πιο σοβαρά θέματα… Αλλά η εταιρεία!!! Μπορεί να απαντήσει στα ερωτήματα που θέσατε? Νομίζω ότι το οφείλει κι όλας. Γιατί Σάββατο? Γιατί όχι στο Ηράκλειο?

    1. Δηλαδή θα πας σε ιταλική εταιρία να πληρώνεις πιο ακριβά επειδή για τέσσερα Σάββατα σε άφησαν χωρίς καράβι. Που και η ίδια η ιταλική σε έχει αφήσει χωρίς Καράβι…αουγκ

  4. Αν έχουμε σαν Χανιώτες λίγο τσαγανό,φιλότιμο και μυαλό,θα πρέπει να φέρθουμε και εμείς με ανάλογο τρόπο,με ανάλογο σεβασμό στην ανεκ:ΣΤΗΡΙΞΗ στις Μινωικες.Ισως έτσι συνετιστουν στην ανεκ….Εγω προσωπικά,την επόμενη εβδομάδα που θα ταξιδέψω,δεν υπάρχει περίπτωση να μπω στο καράβι της ανεκ.Οσο με σέβεσαι κ.ανεκ,τόσο σε σέβομαι και εγώ….

    1. Μπράβο, είσαι ο ορισμός του βλακα.
      Δηλαδή πρόσεξε τώρα τι θα κάνεις και το λες και δημόσια.
      Η minoan lines, εταιρία συμφερόντων ιταλικών..που εκτός οτι σε έχει αφήσει χωρίς καράβι ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΆΒΒΑΤΑ ΠΡΙΝ ΣΕ ΑΦΉΣΕΙ Η ΑΝΕΚ, σε βαράει με εισητηρίο μιάμιση φορα παραπάνω για να τα παίρνει η Ιταλία.
      Και εσύ θα πας να συμβάλεις στο να κλείσει μια ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ εταιρία που χαροπαλευει για να δώσεις ακόμα παραπάνω λεφτά στον ΓΚΡΙΜΆΛΝΤΙ ΠΟΥ ΚΑΊΕΙ ΤΑ ΠΛΟΊΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΊΡΝΕΙ ΛΕΦΤΆ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΙΣ… δεν είσαι ηλίθιος, είσαι Ο ΗΛΊΘΙΟΣ

      1. Βασιλακη το εισιτηριο των Μινωικων ειναι μιαμιση φορα πανω ε? ΑΑΑΑΑΧ αγορι μου με αυτα τα μυαλα σας βλεπω ολους εκια μεσα να πηγαινετε με το που κλεισει το μαγαζακι στο Ηρακλειο να παρακαλατε να σας βαλουν στις Μινωικες.

  5. Τα Σάββατα και τα δύο καράβια ταξιδεύουν άδεια. Ούτε επιβάτες ταξιδεύουν (όσοι πάνε για το διήμερο έχουν φύγει από Παρασκευή και όσοι επιστρέφουν ταξιδεύουν την Κυριακή), ούτε εμπορεύματα φορτώνονται γιατί την Κυριακή είναι κλειστές οι επιχειρήσεις. Για τον ίδιο λόγο που τα σταμάτησε η MINOAN, τα σταματάει και η ΑΝΕΚ. Γιατί δεν συμφέρει. Τις Τετάρτες, αντίθετα, ταξιδεύει και κόσμος και εμπορεύματα. Επίσης, το Ηράκλειο είναι πολύ μεγαλύτερη πόλη, με έδρες επιχειρήσεων, φοιτητές κλπ που καθιστά τα δρομολόγια και των δύο πλοίων βιώσιμα.
    Ωραία τα ευχολόγια, τα μοιρολόγια και τα λοιπά δακρύβρεχτα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η τιμές των καυσίμων δεν επιτρέπουν πλέον την πολυτέλεια να ταξιδεύουν τόσο μεγάλα πλοία άδεια.

    1. Που είδες να σταματά η ζωή τα Σάββατα; αφού δύσκολα εύρισκε κανείς θέση και πρώτα Ένας που έχει πχ μια εκδήλωση την Κυριακή απόγευμα, θα φύγει Σάββατο βράδυ. θα φτάσει Κυριακή πρωί, θα κάνει τη βόλτα και την δουλειά του, θα ξαναγυρίσει Κυριακή βράδυ με το ίδιο πλοίο και την καμπίνα του και Θα φτάνει Δευτέρα πρωί- πρωί στην πόλη του. Αν θέλουνε οικονομία, να κόψουνε τους κάθε λογής τζαμπατζήδες που ταξιδεύουν άσκοπα επειδή μπορούν.

      1. Όπως στο λεει είναι..στην ΑΝΕΚ δουλεύω..με 100 επιβάτες παμε τα Σάββατα…100 επι 35 το εισητηρίο..ουτε τα λεφτά του ταξιδιού. Εσύ ανοίγεις ενα μαγαζί για να χάνεις λεφτά? Οχι.. ΓΙΑΤΊ θες να το κάνει η ΑΝΕΚ?
        Καλό είναι να μην μιλατε αν δεν είστε του χωρου..

        1. 44 έχει πλέον το εισιτήριο και αυτό κατάστρωμα. Αν θέλατε να το είχατε κάνει καταχείμωνο. αλλά όχι!τώρα την άνοιξη και πριν το Πάσχα!Συγνώμη αλλά και εγώ πλέον Μινωικες και ας κάνω λίγες ώρες παραπάνω. Πιο φθηνά εισιτήρια!

  6. Ο/Η Όλοι και όλα είναι στραβά εκτός εσάς που τους ψηφίζετε, τους στηρίζετε και τους διατηρείτε ! λέει:

    Δηλαδή 2 χρόνια τώρα σας αυτονε ο μητσοτακης και η συμμορία του, σας κατάστρεψε οικονομικά, σας επαιζε μουσική και χορεύατε σαν μαϊμούδες, σας έδερναν σαν γαϊδάρους οι αστυνομικοί, σας απαγόρευσαν να πατε ακόμα και εκλησσια η να κάνετε Πάσχα και καθωσαστε σαν παρθένες και ξευτιλιζωσαστε στα μάτια των παιδιών σας και τώρα ζητάτε …..αντίσταση στην ΑΝΕΚ ? Μήπως είναι πιο χρήσιμο να παραδεχτείτε ότι μετά το χουνερι που φάγατε από τον μητσοτάκη κατάλαβε και η ΑΝΕΚ ποσο νενέκοι ειστε και σας έγραψε και αυτή εκεί που σας έχει γράψει και ο μητσοτακης ? Αντί να περιμένετε ως συνήθως άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και να κατακρίνετε τον δήμαρχο για τις λακούβες, τον αντιδήμαρχο για τα ρακοκάζανο, τον δημόσιο υπαληλο για την ταλαιπωρία, τον τραπεζίτη για τον τόκο, τον βεντζινη για την ακρίβεια μήπως είναι καλύτερα να σκεφτειτε ότι εσεις σαν κοινωνία παίρνετε ότι αξίζετε ?

  7. Η πορεία της ΑΝΕΚ (ποιας ΑΝΕΚ δηλαδή, τώρα πια Attica group ) ήταν προδιαγεγραμμένη από χρόνια αν παρατηρούσε κανείς ιδιαίτερα από αυτούς που ταξίδευαν συχνά και δεν έβλεπαν μέσα από «κομματικό φακό» ή ίδια συμφέροντα.
    Ποιος δεν είχε διαπιστώσει την κακοδιαχείριση, το επίπεδο παροχής υπηρεσιών, την βρωμιά και τον ωχαδερφισμό του προσωπικού, όλοι διορισμένοι με κουμπαροψηφοθηρικά κριτήρια, τον δανεισμό των 250 εκατομμύριων που αναλωθήκαν με ημέτερους προμηθευτές. Τώρα ερχόμαστε και παραπονιόμαστε για την μείωση των δρομολογίων. Φυσικά ο ιδιώτης τώρα πια θα κοιτάξει το συμφέρον του και όχι την εξυπηρέτηση του κοινού και θα έρθουν και χειρότερα. Ευτυχώς που πέθανε ο Ειρηναίος Γαλανάκης και δεν βλέπει την κατάντια του έργου του.

  8. Η ΑΝΕΚ εδώ και χρόνια έχει αποκοπεί από τους Χανιώτες. Οι τιμές της είναι εξωπραγματικές (εδώ και χρόνια συχνά το αεροπλάνο συμφέρει καλύτερα ακόμα και από την ταλαιπώρια των αεροπορικών) στο Κρήτη Πειραιάς όπως και στο Πατρα Ιταλία.

    Εχουν μείνει μόνο μια μικρή όμαδα που ωφελούνται και εκμεταλλεύονται την λειρουργία της, χωρίς κανένα όραμα για τη λειτουργία και το μέλλον της εταιρείας.

    Ας πρόσεχε η «λαϊκή βάση» να μην της φάνε τα λεφτά της και να έχει μεταφορικό για τις μεταφορές της.

  9. ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΩ ΜΑΝΑ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΩ….
    ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ??????
    Υ.Γ.: MIA ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΑΒΙ.
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ…
    Υ.Γ.2: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ “ΛΑΪΚΗΣ ΒΑΣΗΣ”. ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ Ο “ΔΑΙΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ”.

  10. ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΑΡΚΑΛΕ. κυρ βασιλη ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ? ΠΟΙΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΕΧΕΙ 35 ΕΥΡΩ. ΠΡΙΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΑΦΕΝΤΙΚΟΣ ΣΑΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΜΠΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Ο ΚΕΡ….. ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ. ΜΕΤΑ ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΤΟ ΥΣΤΕΡΙΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΟΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ [ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ]. ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΗΚΕ ΗΡΘΕ Η ΜΙΝΩΙΚΗ . ΤΩΡΑ ΑΝ ΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΤΑΝΙΑΝΟΙ ΤΑ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΙ ΠΕΝΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook