Ανδρουλάκης: Τρεις φορές πήγαν να με παγιδεύσουν με Predator

ανδρουλάκης-τρεις-φορές-πήγαν-να-με-πα-1725846

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα μέτρα που προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την στήριξη του εισοδήματος των πολιτών, αλλά και για τις παρακολουθήσεις εξαπέλυσε ο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι τρεις φορές έγιναν απόπειρες να τον παγιδεύσουν με predator.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έλαβε επιστολή από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην οποία τον ενημέρωναν ότι οι απόπειρες να παγιδεύσουν τον τηλέφωνό του έγιναν στις 16/9/2021, στις 21/9/21 και στις 20/10/21. Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε και τα άλλα θύματα παρακολουθήσεων να ενημερώσουν τη Βουλή και τον ελληνικό λαό, αν έχουν λάβει αντίστοιχη επιστολή. Επιπλέον, ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να διαλευκάνει ποιοι είχαν στήσει το παράκεντρο του Predator και πόσοι ήταν οι παράλληλα παρακολουθούμενοι από ΕΥΠ – Predator.

Για το νομοσχέδιο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξήγησε πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καταψηφίζει επί της αρχής ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που δεν έχει στρατηγική αντίληψη για τη χώρα και δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα της κοινωνίας. «Δεν έχει ολοκληρωμένη και συνεκτική στρατηγική για το δημογραφικό, τη στεγαστική πολιτική για τους νέους, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ωστόσο, θα υπερψηφίσουμε όσα άρθρα στηρίζουν τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Κάτι που με σοβαρότητα κάναμε διαχρονικά. Συνεπώς, μαθήματα πολιτικής υπευθυνότητας αλλού κύριοι της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση, με το οικονομικό νομοσχέδιο που προτείνει, παραδέχεται ότι απέτυχαν οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις της για την προστασία του εισοδήματος των πολιτών, ενώ χαρακτήρισε αποσπασματικά και αλυσιτελή τα μέτρα που περιλαμβάνονται, καθώς ανέχεται την αισχροκέρδεια. Έφερε ως παράδειγμα τα τρόφιμα, που στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 3,5%, όταν στην ΕΕ οι αυξήσεις δεν ξεπέρασαν το 0,1%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat. «Κάπως αργά το αντιλήφθηκε ο κ. Μητσοτάκης. Ότι δηλαδή στη χώρα μας επικρατεί ο “πληθωρισμός απληστίας” των κερδών, όπως τον ονομάζουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο ΟΟΣΑ. Το κατάλαβε αφού πρώτα οι πολίτες πλήρωσαν πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τα τρόφιμα κι αλλού», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Πρόσθεσε με αιχμηρό τρόπο πώς «αν ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει ότι στην Ελλάδα υπάρχει πληθωρισμός απληστίας, πληθωρισμός κερδών, θα αντιλαμβάνεται επίσης ότι τα pass ανακουφίζουν προσωρινά και λίγο τα ευάλωτα νοικοκυριά. Όσο δεν επιβάλλεται ουσιαστικός έλεγχος στις αγορές, ακόμα και αυτά καταλήγουν να τροφοδοτούν τα κέρδη, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο εις βάρος των πιο αδύναμων συμπολιτών μας».

Η αισχροκέρδεια

Πρόσθεσε ότι η αισχροκέρδεια και η υπερφορολόγηση μέσω των έμμεσων φόρων δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών. Υποστήριξε ότι τα αποσπασματικά μέτρα του νομοσχεδίου δεν συγκροτούν σε καμία περίπτωση ένα συνολικό πλαίσιο για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, το οποίο έχει προτείνει επανειλημμένως το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά στη δημιουργία δεξαμενής 150.000 κοινωνικών κατοικιών, νεόδμητων, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη πως προσπάθησε «με περισσή αλαζονεία να περιπαίξει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί εφαρμοσμένη πολιτική πολλών ευρωπαϊκών χωρών εδώ και χρόνια. Έκανε μπακαλίστικους υπολογισμούς κόστους, ότι τάχα και οι 150.000 κατοικίες θα είναι όλες νέοδμητες, κάτι που ποτέ δεν ισχυριστήκαμε. Ελπίζω τώρα να το καταλάβατε το μείγμα γιατί οι μισές αλήθειες είναι χειρότερες κι από τα ψέματα. Και αν έχετε ακόμα και τώρα απορίες, σας προτρέπω στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής να ανταλλάξετε απόψεις για τα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας με τους πρωθυπουργούς της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, τη νέα φίλη σας την πρωθυπουργό της Ιταλίας, την κυρία Μελόνι, καθώς και τον Αυστριακό Καγκελάριο».

Για τη διάταξη και την προαιρετική αξιολόγηση και ποσοτικοποίηση των προγραμμάτων των πολιτικών κομμάτων από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ διατύπωσε την ανάγκη αξιολόγησης από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Υπογράμμισε πως έπειτα από μια μεγάλη περίοδο δημοσιονομικής ευελιξίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία, το Σύμφωνο Σταθερότητας επανέρχεται από το 2024 και τα επόμενα χρόνια όλα τα κράτη παγκοσμίως και ειδικά η Ελλάδα θα επιβαρυνθούν -εκτός των άλλων- και για την αντιμετώπιση των φαινομένων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. «Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ξεκινήσει ήδη η δημόσια συζήτηση για το μέλλον των δημοσιονομικών κανόνων στην Ένωση. Η Επιτροπή προτείνει να υπάρχουν περισσότερο ευέλικτες διμερείς συμφωνίες για τη δημοσιονομική πολιτική, ενώ οι “φειδωλοί” του Συμβουλίου προτείνουν ετήσια μείωση του χρέους κατά μία ποσοστιαία μονάδα για χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος.

Αν τελικά υπερισχύσουν οι προτάσεις των “φειδωλών”, τότε για χώρες όπως η Ελλάδα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αυξήσουν τις πράσινες επενδύσεις. Απαιτείται λοιπόν να γίνουμε Προμηθείς, όχι Επιμηθείς», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook