Ανδρουλάκης ταυτίζει Κασσελάκη με Πολάκη – Έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

ανδρουλάκης-ταυτίζει-κασσελάκη-με-πο-1700548

Στην ταύτιση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη προχωράει η Χαριλάου Τρικούπη, σε μια εμφανή προσπάθεια να μην υπάρχουν διαρροές του ΠΑΣΟΚ προς την Κουμουνδούρου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκαλεί εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του με θέμα τη γενική πολιτική κατάσταση, κατ΄ ουσία όμως προκειμένου να τοποθετηθεί επισήμως για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκτίμηση της ηγετικής ομάδας είναι πως σε άμεσο χρόνο δεν αναμένουν πως θα γίνει διάσπαση, ενώ οι αποχωρήσεις που θα υπάρξουν δεν θα κατευθύνονται προς το ΠΑΣΟΚ, αλλά προς τα αριστερά ή θα οδηγούν στελέχη της Κουμουνδούρου σε ιδιώτευση. Παράλληλα, οι «πασοκογενείς» της Κουμουνδούρου όχι απλώς δεν θα επιστρέψουν στη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά είναι αυτοί που κατ΄ εξοχήν στήριξαν τον νέο πρόεδρο και που αξιοποιούνται από αυτόν σε ηγετικές θέσεις.

Από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς, το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει και, συνεπώς, εκείνο που απομένει τουλάχιστον άμεσα, ακόμα και ως αμυντικογενή κίνηση, είναι να δημιουργηθεί μια «υγειονομική ζώνη» γύρω από τη Χαριλάου Τρικούπη προκειμένου να μην υπάρξουν απώλειες, ιδίως εάν οι δημοσκοπήσεις είναι θετικές για τον Στ. Κασσελάκη και δώσουν στο νέο ΣΥΡΙΖΑ περισσότερη δυναμική.

Το ΠΑΣΟΚ, συνεπώς, εισέρχεται και πάλι στο ίδιο στρατόπεδο με τη Νέα Δημοκρατία που, επίσης, έχει δώσει… «γραμμή» να υπάρξει ταύτιση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη. Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ταυτόχρονα, πάντως, θα εντείνει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, θέλοντας να πείσει τους πολίτες ότι είναι η συνεπής αντικυβερνητική δύναμη και, μάλιστα, με σαφείς αντιπροτάσεις και θέσεις.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook